Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zase červená. V deseti to bylo těžké, řekl po prohře s Baníkem liberecký Chaluš

Pátou červenou kartu viděl v probíhající sezoně hráč Slovanu. Po odehraných deseti kolech. Stoper Chaluš po utkání vyloučení litoval, Slovan podle něj i přes prohru a oslabení odehrál dobré utkání.

Jak zhodnotit utkání s Baníkem?
Bohužel jsme zklamaní, protože jsme domácí zápas nezvládli. Hodně nás to mrzí. Myslím si, že jsme byli dobře připravení a od začátku bylo vidět, že jsme dnes chtěli vyhrát. Opakoval se scénář z některých předchozích zápasů a šli jsme zase do deseti, pak to bylo těžké. Nechali jsme tam všechno a rozhodně jsme nebyli horším soupeřem, i v deseti. 

Hodnocení Luboše Kozla. „Do červené karty to bylo vyrovnané utkání, i my měli několik situací. Červená karta pro Tiéhiho byla velmi přísná, myslím, že to bylo dost výrazné ovlivnění zápasu. Nebyl to faul na červenou kartu, už jsem to viděl. Možná se ho trochu dotknul, tu nohu tam měl, ale nedošlápl na něj. Intenzita nebyla prakticky žádná. Předtím tam byl faul Almásiho ve větší intenzitě, rozseknul našemu hráči hlavu a to nebylo odpískáno ani na žlutou kartu. Intenzita přitom byla větší. Bohužel jsme nedohráli poločas do 0:0, neuhlídali jsme jednu standardku, kde nám na odražený míč chyběl ten jeden hráč. I v druhém poločase jsme se snažili být aktivní, oslabení o jednoho hráče nebylo moc znát. Ale neuhlídali jsme jeden centr, Almási dal gól na 0:2 a ten byl rozhodující. Výkon nebyl špatný v poli, ale byli jsme horší v šestnáctkách."

Byla rozhodujícím momentem právě ta červená karta z třicáté osmé minuty? Předtím jste dokázali přečkat úvodní tlak Baníku...
Těžko říct, ale je to asi hlavní věc, která zápas ovlivnila. Prostě to musíme brát i tak, že jsme oslabení do dalšího zápasu. Christ dostal rovnou červenou a kdo ví, jaký trest bude následovat. Pokud bude následovat například zase třízápasový test, tak nám samozřejmě takto důležitý hráč bude chybět (pozn. red. Koscelník v této sezóně dostal červenou kartu a následně byl potrestán stopkou na tři utkání). To pro nás může být těžké. Ale abych se vrátil k otázce, určitě to byl hlavní faktor. I přesto jsme chtěli hrát, mrzí nás, že jsme zápas nezvládli a některé situace si nepohlídali. 

Předpokládám, že po derby musela být nálada výborná, vypadalo to, že vše se obrací... Jak velkou ranou je porážka s Baníkem před reprezentační pauzou?
Určitě to je rána. Tři zápasy jsme neprohráli a věřili jsme, že to půjde nahoru. Jsem ale přesvědčený, že nás tato prohra nezlomí, naopak jsme si ukázali, že jsme tým. Že dokážeme hrát v deseti a v naší cestě nás to nerozhodí. Budeme makat dál. Výsledky i herní projev bude od zápasu lepší a věříme, že se vrátíme, kam patříme.

Co říkáte na nového spoluhráče Miroslava Stocha? Říká se, že to je skvělý fotbalista a má to v noze... Věříte, že bude velkým přínosem pro Slovan?
Určitě, o tom nikdo nepochybuje. Od první chvilky nás utvrzuje v tom, že fotbalista je to kvalitní. Když se podíváte na jeho kariéru, je patrné, že to je excelentní hráč. Můžeme být vůbec rádi, že je v lize takový fotbalista a navíc ještě v Liberci. Jsem přesvědčený, že nám určitě pomůže. Hned jak nastoupil, bylo vidět, jakou má kvalitu.

V souvislosti s tím ještě jedna otázka. Když přišel, tak říkal, že v kabině panuje dobrá nálada, hraje hudba atd. Kdo má tohle na starosti?
Samozřejmě nás situace v tabulce všechny štve, ale nemůžeme se v tom utápět. Makáme na tréninku a poté, když odejdeme ze hřiště, tak se snažíme vytvořit dobrou atmosféru v kabině. Je tam více takových lidí. Myslím si, že velkou roli v tom má Maťo Koscelník a já se mu snažím pomáhat. Každý má v kabině určitou roli a ta parta je skvělá. Ostatně jako každý půlrok tady, myslím, že to i všichni potvrdí. 

Jak jste viděl moment vyloučení? Překvapilo tě, že to rozhodčí zkoumal u videa?
Přiznám se, že jsem to neviděl. Otočil jsem se a sledoval jsem hru, která dál plynula. Toho, že tam zůstal jejich hráč ležet, jsme si moc nevšímali. Druhý zákrok nemůžu zhodnotit. Těžko říci, jestli to bylo rovnou na červenou kartu... Ovšem první zákrok a žlutá karta, ta si myslím, že byla hodně přísná. Diskutabilní bylo, zda-li to byl vůbec faul a hned dát za první faul žlutou... Spíš ta první karta mě mrzí, druhou jsem neviděl a nechci ji hodnotit.

Podívejte se na hodnocení zápasu trenéra Kozla

Trenér říkal, že když přicházel, tak vám zakázal koukat na tabulku. Asi to stále není úplně hezký pohled, ale přece jen poslední zápasy vyšly. Jak vyhodnotíte období od příchodu nového trenéra? Jak se například povedlo přenést některé herní věci, které po vás trenér chce, do zápasu?
Myslím si, že to je vidět, snažíme hrát jiným stylem. Ať už například při rozehrávce, dnes jsme byli v deseti a stále jsme se pokoušeli o kombinaci. Některé změny tam jsou vidět. Samozřejmě to nepůjde ihned. Všichni jsou odhodlaní se tomu podvolit a učit se tyto věci. Věříme, že i tato reprepauza, dva týdny, co budeme mít do dalšího zápasu, nám pomůže k tomu, abychom se posunuli a byli ještě lepší.

Z deseti kol viděl Liberec pět červených karet. Čemu to přisuzovat a jak velký to je problém?
Problém je to velký. Vidíte, že vždy ta červená karta rozhodne. Můžu říci, že Havča (pozn. red. Havelka) dostal v Hradci červenou zaslouženě, ale dál už to komentovat nechci. Každý si na to odpoví sám, kdo se ve fotbale pohybuje...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, baník, červená karta, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, trenér, fotbalista, Luboš Kozel, FC Hradec Králové, Miroslav Stoch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zase červená. V deseti to bylo těžké, řekl po prohře s Baníkem liberecký Chaluš  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.