Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výhra a čisté konto navíc. Slovan U Nisy přemohl Sigmu 2:0

Po dvou prohrách liberečtí fotbalisté opět zabrali. Ve dvanáctém kole nejvyšší soutěže porazili Sigmu 2:0, když v úvodu udeřil Frýdek a v druhé půli pojistil vedení z penalty Júsuf. V dalším kole jede Slovan k velmi důležitému utkání v Teplicích.

Domácí byli v úvodu aktivnější a v patnácté minutě dokonce šel do vedení. A byla to ukázková akce. Havelka kolmicí našel Gebreho, který vybídl Júsufa, ten ale pustil míč na Frýdka, který technickou ranou posla míč do šibenice Macíkovy brány – 1:0.

Sigma mohla vyrovnat o chvíli později. Chaluš ne příliš přesvědčivě odehrál míč jen ke Gonzálesovi, jeho ránu ale vychytal Knobloch. Ve 26. minutě se tváří v tvář Knoblochovi ocitl Hála. A opět to bylo po špatném obranném zákroku domácích, když se k němu míč odrazil spíš náhodou, jenže Knobloch si opět poradil.

Na další šanci si diváci museli počkat to 41. minuty. A Júsuf předvedl parádu – z autu si jedním dotekem zpracoval míč a druhým z otočky poslal krásnou ranou míč do břevna.

Ve druhé půli dobře pálil Koscelník a poté přišla penalta. Olomoucký hráč zbytečně sestřelil loktem Chaluše a po zásahu videa ukázal rozhodčí na penaltový puntík. Míč si postavil Júsuf a bezpečně proměnil – 2:0.

Po hodině hry se mohl trefit Matoušek, jeho ránu ale lehce tečoval jeden z obránců mimo pravou tyč. Sigma zahrozila v 68. minutě, Rouskova rána ale šla mimo. O pět minut později měla Sigma další šanci a opět se míč k hostujícímu hráči dostal po teči Libereckého. Ránu Zmrzlého ale skvěle vyrazil Knobloch. Sigma se ale snažila nadále snížit, dobrou ránu vyslal González.

Poté už znovu zapnul Slovan, kterému se dařilo držet míč, v 86. minutě pak napřáhl Purzitidis. Sigma už pak sílu na zvrat nenašla a Liberec tak bere tři body.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 15. Frýdek, 57. Júsuf (pen.). Žluté karty: 51. Koscelník - 36. Jemelka. Rozhodčí: Batík - Leška, Podaný; VAR: Štěrba, AVAR: Hurych. Diváci: 2295

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula (C) - Gebre Selassie, Havelka (80. Purzitidis) - Koscelník (80. Rondić), Frýdek (66. Stoch), Jan Matoušek (66. Tupta) - Júsuf (69. Rabušic)

SK Sigma Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš (C), Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček (64. Šíp), Gonzalez, Růsek (72. Jakub Matoušek), Breite, Hála (64. Daněk) - Zifčák

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, sigma, olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, FK Teplice, Jan Matoušek, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhra a čisté konto navíc. Slovan U Nisy přemohl Sigmu 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.