Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Rozhodčí pomohli Slovanu. Podle komise neměl platit gól Chaluše, Bohemians přišli o penaltu

Vyjádření komise rozhodčích ke sporným situacím ze sobotního utkání Slovanu proti Bohemians fanoušky Liberce nepotěší, podle předsedy komise Radka Příhody první gól Slovanu neměl platit, rozhodčí pak také měl odpískat penaltu po faulu Chaluše na Dostála. Slovan zápas nakonec vyhrál 2:1, když v závěru rozhodl střídající Tupta.

První sporná situace se odehrála v 73. minutě. Chaluš po rohu dostal míč do sítě, situaci pak dlouho zkoumal VAR, který ji doporučil uznat. A právě to byla podle Příhody chyba. Problém podle něj ale nebyl v tom, že by měl Chaluš faulovat, ale ve zpracování balonu.

„Bezprostředně před vstřelením branky se míč dotkl ruky hráče, takže se jedná o porušení pravidel. Kdyby branky dosáhl spoluhráč hráče, který rukou zahrál, tak by branka byla podle pravidel regulérní,“ vysvětlil Příhoda.

Měla se pískat penalta? Bohemians cítili křivdu, podle Libereckých o faul nešlo

Fotbalisté Bohemians 1905 a jejich trenér Luděk Klusáček cítili po porážce 1:2 v Liberci ve 14. kole první ligy křivdu. Pražané byli přesvědčeni, že v 87. minutě za stavu 1:1 měli zahrávat penaltu po zákroku domácího Matěje Chaluše na Martina...

V 87. minutě měli podle předsedy komise navíc Bohemians kopat penaltu. A také k tomuto momentu se nachomýtl Chaluš. „Šlo o udeření hráče do obličeje,“ dodal Příhoda. 

Obě situace se po utkání hodně řešily, především ta penaltová pro Bohemians. Domácí to jako faul neviděli, naopak hosté ano. „Myslím, že nás rozhodčí poškodil. Bohužel se to podle mě ani pořádně nepřezkoumávalo, za tři nebo čtyři sekundy jde míč znovu do hry. Pro mě je to divné, že to proběhlo tak rychle. Viděl jsem to na videu a za mě žlutá karta a faul. Rozhodně cítíme křivdu," uvedl trenér hostí Luděk Klusáček.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, bohemians, chaluš, penalta, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Radek Příhoda, Bílí Tygři Liberec, Luděk Klusáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodčí pomohli Slovanu. Podle komise neměl platit gól Chaluše, Bohemians přišli o penaltu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.