Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po čtyřech výhrách bez bodů. Slovan prohrál na Spartě 2:1

Až do 80. minuty držel Slovan remízu na Spartě a navíc vyrážel do nebezpečných brejků. Poté ale dorazil hlavičku Hancka Pulkrab a Liberec tak po čtyřech výhrách prohrál.

Lépe začala Sparta. Už v páté minutě nacentroval Sáček na zadní tyč, kde byl úplně volný Karabec, který hlavou překonal Knoblocha – 1:0. Slovan mohl vzápětí odpovědět. Frýdek našel na malém vápně Koscelníka, jeho rána ale byla kvůli souboji s obráncem slabší a Holec si s ní poradil.

Slovanu se podařilo vyrovnat ve 33. minutě. Rabušic s Koscelníkem vybojovali balon a první jmenovaný ho přiťuknul úplně volnému Frýdkovi, který měl volnou cestu až k Holcovi, kterého obloučkem překonal – 1:1.

V úvodu druhé půle měli gólovku domácí. Slovan ztratil na polovině míč a po rychlé přihrávce se řítil na bránu Hložek, jeho ránu ale zlikvidoval Knobloch. Hosté odpověděli v 54. minutě ranou Koscelníka, kterou chytil Holec.

Po hodině hry se do dvou velkých šancí dostal Haraslín, nejprve krásnými nůžkami trefil břevno, o chvíli později přestřelil.

Slovanu se ale nedařilo držet balon, nemohl se dostat na útočnou polovinu. To se změnilo až v 67. minutě a hned z toho byl nebezpečný brejk, před zakončujícím Tuptou odvrátil Panák. O pět minut později se hosté znovu hnali do přečíslení, které Tupta zakončil nad bránu.

Šance poté měla Sparta, dělovku vyslal Hancko, ke střele se chystal Hložek a poté hlavičkoval Sáček nad. Z následného rohu už se Sparta prosadila, když na zadní tyči dorážel Pulkrab – 2:1. Slovan se nevzdal, vyrovnání měl na noze Tupta, který postupoval sám na bránu, jenže ho vychytal Holec.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 5. Karabec, 81. Pulkrab - 33. Frýdek. Žluté karty: 19. Karlsson, 56. Haraslín - 44. Fukala, 69. Purzitidis. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Vodrážka; VAR: Berka, AVAR: Zadinová

AC Sparta Praha: Holec - Wiesner, Panák, Krejčí ml., Hancko - Karlsson (61. Pulkrab), Pavelka (C), Sáček, Karabec (80. Dočkal), Haraslín (69. Krejčí st.) - Hložek

FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala - Koscelník (65. Tupta), Tiéhi (80. Michal), Faško (65. Purzitidis), Rondić (72. Mészáros) - Frýdek - Rabušic (72. Júsuf)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, sparta, FC Slovan Liberec, Liberec, AC Sparta Praha, Theodor Gebre Selassie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po čtyřech výhrách bez bodů. Slovan prohrál na Spartě 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.