Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slovan v prvním přípravném utkání podlehl druholigové Chrudimi. Nyní se přesune do Turecka

Liberecký Slovan má za sebou první a zároveň poslední přípravné utkání v domácích podmínkách. Teď ho čekají dvě soustředění v Turecku, kde sehraje další čtyři zápasy.

Do jedné z prvních šancí se dostal Firbacher, v 8. minutě zamířil těsně mimo. Ve 14. minutě se hnal na brankáře sám Rondić, Mrázka zkoušel překonat střelou po zemi, neúspěšně. Ve 23. minutě měl práci Vliegen, který musel reagovat na hlavičku jednoho z útočících hráčů Chrudimi, vše zvládl s přehledem.

Ve 28. minutě měla Chrudim šanci v podobě standardky, po centru zakončoval Rybička, jeho pokus pravděpodobně směřující do brány zblokoval Mikula. V dobré pozici byl těsně před koncem první půle Purzitidis. Nikým nehlídaný se dostal k hlavičce, avšak branku netrefil. Následovala šance Matouška, ovšem jeho střela směřovala pouze doprostřed brány.

Velkou šanci spálil v 55. minutě Mészáros, po centru Nečase měl odkrytý prostor před brankou, ale střelou z voleje pouze přestřelil. V 66. minutě měli svoji příležitost i hráči Chrudimi, ve skrumáži před brankou se ale nejlépe zorientovali naši obránci, kteří balón odkopli pryč.

V 74. minutě padla první a zároveň poslední branka, za obranou zůstal volný Petr Průcha, který si se samotným průnikem poradil a rozvlnil síť. Slovan mohl o pár minut později odpovědět, ale hlavičky Lehoczki a následně Juzvaka šly mimo. Slovan tak v prvním přípravném duelu prohrál s Chrudimí těsně 0:1.

V pondělí zamíří tým na první turecké soustředění, kde bude do 15. ledna a sehraje utkání s Chindia Targoviste. Druhé turecké soustředění pak proběhne od 19. do 28. ledna a čekají tam tři další zápasy.

Slovan Liberec - MFK Chrudim 0:1 (0:0)

Branky: 74. Průcha. Žluté karty: 61. Kesner

FC Slovan Liberec: 1. poločas: Vliegen - Fukala, Plechatý, Purzitidis, Mikula - Havelka, Michal - Matoušek, Stoch, Gembický - Rondić. 2. poločas: Knobloch - Koscelník, Lehoczki, Chaluš, Juzvak - Tiehi, Faško - Mészáros, Tupta, Nečas, Novotný

MFK Chrudim: Mrázek - Řezníček J., Šejvl (46. Tkadlec), Drahoš (46. Čáp), Sokol - Řezníček V., Průcha (86. Látal) - Juliš Petr (46. Kesner), Rybička (46. Breda), Fišl - Firbacher (69. Surmaj)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, kozel, Chrudim, FC Slovan Liberec, Turecko, Petr Průcha, MFK Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v prvním přípravném utkání podlehl druholigové Chrudimi. Nyní se přesune do Turecka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.