Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan představil novou posilu. Obránce Lukáš Štětina přichází pod Ještěd ze Sparty

Fotbalový obránce Lukáš Štetina odchází ze Sparty na půlroční hostování do Liberce z pražské Sparty. Pro slovenského stopera může jít i o rozlučku s letenským klubem, neboť mu zde po sezoně končí smlouva.

Severočeši získali také záložníka Mohameda Doumbiu z Pobřeží slonoviny, který přišel po konci angažmá v druholigové Dukle a podepsal smlouvu do června 2024. Slovan o posilách informoval na svém webu.

Třicetiletý Štetina přestoupil do Sparty v roce 2017 z jiného pražského klubu Dukly. Za letenský tým odehrál 64 ligových zápasů a dalších šest startů přidal v evropských pohárech. Dal tři branky.

„Pocity jsou příjemné. Je to samozřejmě změna, ale těším se na to, co mě čeká," řekl Štetina. „Pro mě je Sparta klub, který mi navždy zůstane v srdci. Budu na ni vzpomínat jen v dobrém. I když jsem to tady neměl vždy jednoduché, tak ten klub miluju. Budu se sem rád vracet jako divák," doplnil rodák z Nitry.

Čtyřnásobný slovenský reprezentant se v desátém týmu ligové tabulky těší na spolupráci s trenérem Lubošem Kozlem, kterého zná z působení v Dukle. „Určitě to byl ten hlavní důvod a jsem moc rád, že jsem tady. Budu rád, když se bude dařit mně, ale samozřejmě v první řadě týmu. Bude dobré, když se budeme těšit na každé utkání a budeme mít z fotbalu radost," prohlásil Štetina.

V Liberci by měl bývalý zadák Charkova, Prešova či Nitry pomoci zpevnit obranu po odchodech Matěje Chaluše a Ondřeje Lehoczkiho. Může utvořit stoperskou dvojici s Dominikem Plechatým. „Znám se téměř se všemi. S Plechym jsme odehráli pár zápasů v přípravě, možná i v soutěžních utkáních. Na to se velmi těším a doufám, že nám to spolu bude klapat," uvedl Štetina.

Záložník Doumbia doufá v náročnější zápasy

Třiadvacetiletý Doumbia přišel do Dukly před čtyřmi lety z finského Ekenäsu. V první lize absolvoval 21 utkání. Na podzim si za Pražany příliš nezahrál a zasáhl pouze do pěti soutěžních duelů. Podle Slovanu ještě může nějakou dobu trvat, než se dořeší všechny záležitosti okolo hráčových víz.

„Jsem rád, že se vracím zpět do nejvyšší soutěže a budu moct hrát náročnější zápasy proti kvalitnějším týmům, abych se mohl zlepšovat," uvedl Doumbia, který se na Julisce s koučem Kozlem minul. „Trenér říkal, že mi věří a že doufá, že budu odvádět maximum pro tým a že po delší pauze budu natěšený na fotbal," dodal střední záložník.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Lukáš Štetina, Liberec, Slovan, fotbal, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Ještěd, FK Dukla Praha, Pobřeží slonoviny, Luboš Kozel, Nitra, Finsko

Slovan představil novou posilu. Obránce Lukáš Štětina přichází pod Ještěd ze Sparty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.