Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovan na jaře ještě nevyhrál. Z Ostravy veze po remíze 1:1 bod

Liberečtí fotbalisté jsou šest zápasů bez vítězství, nevyhráli ani čtvrté utkání na jaře. Výkon byl přitom v Ostravě dobrý a proti Baníku mohli i vyhrát, nakonec díky vyrovnání Mikuly v závěru berou bod.

Liberec do zápasu nevstoupil vůbec dobře. Domácí byli aktivnější, v desáté minutě trefil Lischka po rohu tyč. V 18. minutě už se skóre měnilo. Fleišman poslal centr do vápna, hostující obrana zaváhala a Almási neměl těžkou práci – 1:0.

Poté Liberec postupně začal vyrovnávat hru, tu největší šanci si ale schoval až na závěr poločasu. Centr Koscelníka se odrazil k Matouškovi, který si mohl vybrat, kam míč pošle, tvrdou ranou ale vybídl k výbornému zákroku Laštůvku.

Laštůvka se stal hrdinou domácích i na začátku druhé půle. Nejprve skvěle zakročil po hlavičce Plechatého, akce ale pokračovala, z hranice vápna pálil Frýdek, jenže Laštůvka znovu zasáhl.

Další dobrá možnost přišla v 51. minutě. Matoušek si naběhl za obranu a jeho rána z úhlu šla mimo. Liberec byl nadále aktivnější, domácí se soustředili na obranu. A to se jim nevyplatilo v 79. minutě. Frýdek poslal přetažený centr, na který si naběhl Mikula, který uklidil míč do sítě – 1:1.

V 83. minutě střílel dobré možnosti mimo Tupta, stejný hráč postupoval sám na bránu o čtyři minuty později a trefil tyč, nakonec se ale mával ofsajd. V 90. minutě se do šance dostal i Baník, jenže Almási měl míč na dlouhou nohu.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 19. Almási, 81. Fleišman - 79. Mikula. Žluté karty: 50. Kuzmanović - 14. Matoušek. Rozhodčí: Radina – Paták, Mokrusch; VAR: Štěrba, AVAR: Horák. Diváci: 6249

FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Janošek (85. Tetour), Kaloč (65. Boula) - Koncevoj (65. Buchta), Kuzmanović (74. Klíma), Falta (74. Ekpai) – Almási

FC Slovan Liberec: Knobloch – Plechatý, Štetina, Purzitidis – Koscelník (90+1. Fukala), Tiéhi, Havelka (62. Višinský), Mikula (C) – Frýdek (85. Gebre Selassie), Rondić (62. Rabušic), Matoušek (62. Tupta)

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, jaro, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na jaře ještě nevyhrál. Z Ostravy veze po remíze 1:1 bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.