Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Ostravy se nejezdí lehce, řekl po remíze kapitán Slovanu Mikula. V lize se trefil po více než dvou letech

Kapitán Slovanu Jan Mikula je sváteční střelec, za Slovan dal čtyři ligové branky, naposledy skóroval 19. října 2019. Teď na Baníku se trefil znovu a jeho branka znamenala vyrovnání na konečných 1:1. Po utkání byl s bodem poměrně spokojený, i když Slovan si mohl klidně odvést všechny body.

Jak byste svůj gól popsal?
Míč šel z mého pohledu doprava, tam to měl Frýdek na pravačku, kde to také zasekl. To mi právě dalo šanci tam doběhnout. Pak tam poslal krásný balon po malém vápně a Rambo a ostatní tam už byli v náběhu. Bylo nás tam dost, ale došlo to až ke mně. Pak už jsem to tam jenom dorazil a naštěstí to proklouzlo do brány.

Hrajete spíše na levém kraji obrany, v Ostravě to bylo o něco výše. Bylo to něco, na co jste se připravoval celý týden?
Už na soustředění jsme věděli, že takto budeme hrát na Boleslav a na Ostravu. Uhráli jsme z toho dva body z venku, což není špatné, protože musíme brát každý bod.

Celý rozhovor s Janem Mikulou

Přeci jenom se ale protahuje čekání na vítězství, je to už šestý zápas. Je to v tomto ohledu znát na náladě týmu?
Na náladě se dle mě podepsal fakt, že jsme teď dvě utkání po sobě vedli a nakonec vedení ztratili. Teď jsme v Ostravě alespoň dotáhli ztrátu my, takže odsud pojedeme s určitě lepší náladou než z předchozích dvou zápasů.

Neříkáte si, že jste za druhý poločas mohli získat ještě více? Většinu času jte totiž měli převahu nad Baníkem.
Určitě, když se to vezme v kompletu, tak Baník nás v úvodních patnácti minutách zatlačil, ale od toho gólu se hra začala vyrovnávat. Řekl bych, že na konci první půlky jsme už byli lepší. Poté na to navázal druhý poločas, kdy jsme asi měli více ze hry a větší počet šancí. Bod z Ostravy si také každý neodveze, takže jsme rádi, že jsme alespoň vyrovnali.

Trenér Kozel se vrátil do Ostravy

Jak jste si jako hráči užili atmosféru? Po nějakém čase opět s lidmi, jaké to bylo?
Do Ostravy se určitě nejezdí lehce. Mají tady totiž fantastické fanoušky, dneska jsme se na ně těšili. Fotbal bez diváků a s diváky je zkrátka velmi rozdílný. Ale chtěl bych dodat, že i my jsme tu samozřejmě měli fanoušky. Snažili se a slyšeli jsme je.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník, mikula, FC Slovan Liberec, FC Baník Ostrava, Jan Mikula, FK Mladá Boleslav, Rambo, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Ostravy se nejezdí lehce, řekl po remíze kapitán Slovanu Mikula. V lize se trefil po více než dvou letech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.