Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan po šesti zápasech vyhrál, Pardubice porazil 4:1

Šest utkání v řadě nedokázal Slovan vyhrát, na jaře nejprve prohrál a poté třikrát remizoval. Až teď to vyšlo s Pardubicemi, které porazil 4:1. Druhou branku v řadě přidal sváteční střelec Jan Mikula, dvakrát skóroval Rabušic a gólový účet podtrhl Rondič.

V utkáních s Pardubicemi padá hodně gólů a potvrdilo se to i teď. Už v jedenácté minutě vrátil před bránu centr Purzitidis a Mikula pohotově zareagoval – 1:0. O dvě minuty později Hranáč na polovině hřiště sestřelil Frýdka a musel pod sprchy, viděl totiž rovnou červenou kartu.

Hosté i tak rychle vyrovnali. Huf zasekl balon, zbavil se Purzitidise a krásnou ranou vymetl šibenici – 1:1.

Ve 21. minutě mohli domácí znovu odskočit. Gebre našel Havelku, ale jeho rána šla doprostřed brány. O čtyři minuty později se tak kopala penalta, když byl faulovaný Frýdek a Rabušic se nemýlil – 2:1. Hned poté stejný hráč po rychlé kombinaci znovu zakončoval, ještě ale neuspěl. To se mu povedlo ve 29. minutě. Tiéhi poslal rychlý balon za obranu a Rabušic z rohu vápna poslal míč do sítě – 3:1.

Rušné utkání pokračovalo. Pardubický Bempah trefil břevno, na druhé straně dobře pálili Havelka nebo Purzitidis, hattrick chtěl Rabušic, jeho hlavičku ale Letáček chytil. V 72. minutě se mohl trefit Stoch, v ideální pozici na vápně ale míč netrefil ideálně a hostující brankář měl jednoduchý zákrok.

V 75. minutě mohly Pardubice snížit. Míč se odrazil k Rezkovi, jenže jeho rána z voleje proskákala do zámezí. A tak trestali domácí. Rondič prošel až k vápnu, vypálil a jeho ránu nešťastně tečoval jeden z obránců – 4:1.

Liberec v závěru dominoval, do gólovky poslal Rondiče Stoch a Letáček zasáhl. A další nabídka od Stocha. V 85. minutě krásně našel Fukalu, který z voleje minul.

Slovan Liberec - FK Pardubice 4:1 (3:1)

Branky: 11. Mikula, 26. Rabušic (pen.), 29. Rabušic, 76. Rondić - 15. Huf. Žluté karty: 90. Nana. Červené karty: 13. Hranáč. Rozhodčí: M. Křepský - P. Caletka, J. Kubr

FC Slovan Liberec: Knobloch - Plechatý, Štetina, Purzitidis - Gebre Selassie, Tiéhi (81. Júsuf), Havelka (60. Tupta), Mikula (C) - Frýdek (70. Rondić), Matoušek (60. Fukala) - Rabušic (70. Stoch)

FK Pardubice: Letáček - Kostka, Hranáč, Čihák, Cadu (81. Čelůstka) - Jeřábek (C) - Huf (66. Černý), Vacek (46. Patrák), Solil, Lupač (61. Rezek) - Matějka (46. Nana)

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice, FC Slovan Liberec, HC Dynamo Pardubice, Jan Mikula, Theodor Gebre Selassie, FK Pardubice, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan po šesti zápasech vyhrál, Pardubice porazil 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.