Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan základní část ligy zakončil porážkou na Slovácku. V nadstavbě s utká s Olomoucí

Třicáté ligové kolo odehrál Slovan na Slovácku a kvůli dvěma penaltám, které proměnil Jurečka, prohrál 0:2. Prohra tak rozhodla o tom, že Slovan základní část ligy zakončí na osmém místě tabulky. V nadstavbě se tak ve dvojzápase utká se Sigmou Olomouc. První utkání se hraje v neděli v Olomouci.

Od začátku se hrál zajímavý fotbal. Hned v úvodu dvakrát hosty podržel brankář Vliegen, který dokázal vychytat Ciciliu. Stejný hráč pak v 16. minutě hlavou otřel balon o břevno.

Také Liberec měl možnosti, dobře pálil Jusúf, aktivní byl Višinský, žádná z jeho situací ale nedošla až do zakončení. Pět minut před koncem poločasu přišla komplikace pro hosty. Višinský nepokryl Reinberka, fauloval a kopala se penalta. Míč si postavil Jurečka a poslal Vliegena na opačnou stranu.

Ve druhé půli nejprve znovu pálil Cicilia, kterého znovu vychytal Vliegen. V 61. minutě ale bylo zle, Michal zahrál ve vápně rukou a kopala se druhá penalta. A i tentokrát byl Jurečka úspěšný, když znovu poslal Vliegena na druhou stranu – 2:0.

Zápas se poté víceméně dohrával, mnoho příležitostí nebylo ani na jedné straně. V 88. minutě mohl zdramatizovat průběh Mikula, jeho přízemní ránu ale dokázal Borek vytěsnit. Po vypršení 90. minuty měl na noze gól také Tupta, jehož ránu ale zblokovala obrana.

Slovácko - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 40. a 62. Jurečka (obě z pen.) Žluté karty: 54. Kalabiška, 86. Ljovin - 36. Michal, 39. Višinský, 57. Purzitidis. Rozhodčí: Křepský - Bureš, Mikeska. Diváci: 3068

1.FC Slovácko: Borek – Reinberk (82. Vecheta), Kadlec (C), Hofmann, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (66. Tomič), Jurečka (82. Ljovin), Holzer (66. Šimko) – Cicilia (90+3. Juroška)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula (C) - Havelka (80. Stoch), Michal - Matoušek (76. Tupta), Frýdek (59. Rondić), Višinský (59. Ghali) - Júsuf (59. Rabušic)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan základní část ligy zakončil porážkou na Slovácku. V nadstavbě s utká s Olomoucí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.