Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan prohrál se Sigmou i odvetu U Nisy. Liga pro něj končí

Liberečtí fotbalisté mají po sezoně. Rozhodla o tom porážka 0:2 v odvetě play off ligové nadstavby se Sigmou Olomouc. Hosté šli do vedení v první půli, ve druhé pak postup pojistili.

V úvodu byli nebezpečnější hosté. Hned ve druhé minutě zakončoval Daněk a Vliegen se poprvé vyznamenal. A v permanenci byl liberecký brankář i v osmé minutě, kdy se na vápně dobře uvolnil Hadaš a Vliegen jeho ránu na dvakrát zkrotil.

Třetí dobrou možnost měli hosté v 11. minutě, kdy Růsěk hlavičkou těsně minul branku domácích. V patnácté minutě dobře zakombinovali domácí, Jusúf ale technickou střelou Stejskala nepřekvapil.

Dál ale hrozili hosté. Purzitidis ve 25. minutě poslal krátkou malou domů a Vliegen jen se štěstím odvrátil. O minutu později se před ním zjevil Hubník a Vliegen opět zasáhl.

Ve 28. minutě už ale hosté trestali. Chytil našel na malém vápně Zmrzlého a bylo to 0:1. Domácí tak v tu chvíli museli dát dvě branky. Trenér Slovanu hned zareagoval a místo Havelky poslal do hry Frýdka.

Domácí pak lépe kombinovali, dostávali se do dobrých pozic, šance ale nepřicházely. Do druhé půle poslal Liberec útočníky Rondiče a Rabušice a poté i Alijagiče. Gól ale nedal. Naopak Olomouc v 64. minutě prakticky rozhodla. Růsek byl na malém vápně sám a nezaváhal – 0:2.

V 76. minutě mohl utkání ještě alespoň trochu zdramatizovat Rondič, jenže po přihrávce Rabušice trefil tyč. Další branky už nepadly a pro Liberec sezona končí. Olomouc se utká ještě s Mladou Boleslaví.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 28. Zmrzlý, 65. Růsek. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Machač; VAR: Ondráš, AVAR: Podaný. Diváci: 1428.

FC Slovan Liberec: Vliegen – Koscelník (58. Alijagić), Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula (C) - Tiéhi, Višinský (45. Rondić), Havelka (30. Frýdek) - Matoušek (46. Rabušic), Júsuf (67. Doumbia), Tupta

SK Sigma Olomouc: Stejskal - Chvátal, Hubník (C), Jemelka, Vepřek (85. Poulolo) - Breite, Sedlák (85. Sláma) - Hadaš (60. Šíp), Daněk (76. Langer), Zmrzlý - Růsek (86. Piňa)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc, FK Mladá Boleslav, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan prohrál se Sigmou i odvetu U Nisy. Liga pro něj končí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.