Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Máme na čem pracovat, hodnotil zakončení sezony Gebre Selassie

Po utkání se mu nemluvilo vůbec dobře. Theo Gebre Selassie doufal, že konec sezony bude jiný, vyřazení od Olomouce kousal velmi těžce. Nechtěl ani mluvit o své budoucnosti ve Slovanu. Nyní si chce dát čas na rozmyšlenou.

Jak byste zhodnotil odvetu s Olomoucí?
Po velmi špatném výkonu jsme zaslouženě prohráli. Zejména po prvním poločase. Sigma ve druhém poločase nemusela hrát, čekala na brejky. Bylo to podobné prvnímu zápasu.

LUBOŠ KOZEL O GEBREM „Byl bych rád, aby Theo pokračoval. Smlouva mu končí, bude záležet i na schůzce s majitelem a o tom, jak bude vypadat kádr dál."

Čím si špatný výkon vysvětlujete?
Jsou dva pohledy na naši sezonu. Nejdřív jsme na tom byli velmi špatně, pak jsme se z toho dostali. Soustředili jsme se na herní projev, který se zlepšil, bohužel nám ale nevycházela koncovka, na to jsme poslední zápasy dojížděli. Soupeři měli jednodušší styl, my jsme opticky lépe kombinovali. V poslední třetině hřiště ale máme velké rezervy a přes léto máme hodně na čem pracovat.

Budete u toho? Říkal jste, že se o pokračování kariéry budete rozhodovat podle toho, jak vás to bude bavit?
Tuším, teď ale není ten správný moment, protože dnes to bylo opravdu nic moc.

Překvapila vás něčím Olomouc?
Ani ne, zápas byl podobný, jako v Olomouci. Dali nám první gól, a my pak museli vymýšlet. Dokázali jsme se dostat před jejich šestnáctku, ale pak už to nedokázali vyřešit.

Jaká byla sezona pro vás osobně?
Jsem rád, že po strašlivém začátku se nám to podařilo otočit a uhráli jsme dobré výsledky a v podstatě do posledního kola jsme hráli o první šestku. Nebylo to úplně automatické a my jsme se z té situace dostali. Teď je to ale špatné takhle končit, výkon je pro nás zklamání.

A srovnání po návratu z Německa?
Všechno je jiné, styl fotbalu, jiná je atmosféra.

Teď vás čekají dva týdny tréninku bez zápasu. Jak se na to díváte?
Je to zvláštní, chtěli jsme to zvládnout i kvůli tomu. Teď budeme trénovat dva týdny bez cíle.

TRENÉR KOZEL HODNOTÍ SEZONU „Vyhnuli jsme se boji o záchranu, ale myslím, že jsme tomu mohli dát větší nadstavbu. V závěru jsme hledali ideální sestavu, vypadli nám dva stabilní stopeři, se kterými jsme počítali. Jsem ofenzivně laděný trenér a když mužstvo nedává branky, tak mě to trápí. Ofenzivních hráčů máme víc, nikdo z nich ale nebyl schopný být opakovaně nebezpečný. Nejvíc gólů má Rabušic, který jich dal šest a z toho čtyři z penalt. Asi to ukazuje, že problémy máme hlubšího rázu, góly jsme nedávali ještě než jsem přišel. Budeme na to asi muset reagovat personálně, aby se to neopakovalo."

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, kozel, gebre, Theodor Gebre Selassie, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme na čem pracovat, hodnotil zakončení sezony Gebre Selassie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.