Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

První změny ve Slovanu. Končí Stoch, Tupta i Štetina, o posilách se jedná

Kádr libereckého Slovanu projde tradičně velkou obměnou. Klub už oznámil, kdo tým po konci sezony opustí a seznam to není krátký. V Liberci už nebudou pokračovat Stoch, Tupta, Štetina a Júsuf. Nutné tak bude posílit, žádná jména ale ještě podepsána nejsou. Tým začne přípravu na novou sezonu 13. června.

„Do letní přípravy už nenastoupí Miroslav Stoch, kterému skončila smlouva, ani Júsuf Hilál, Lukáš Štetina a Ľubomír Tupta, jimž skončilo hostování. Děkujeme jim za jejich služby, které pro Slovan odvedli, a přejeme hodně štěstí v další kariéře,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Do Slovanu už se nevrátí ani brankář Filip Nguyen, který Slovácku vychytal vítězství v poháru. „Slovácko na Filipa uplatnilo opci na přestup, která byla ve smlouvě o hostování. Stal se tak jejich hráčem a do Liberce se už nevrátí,“ dodal Koukal.

Situace ohledně dalších hráčů se řeší. Ještě v průběhu sezony podepsali nové smlouvy kapitán Mikula a brankář Vliegen. „S dalšími hráči, kterým po této sezoně končí smlouvy nebo hostování v našem klubu, se ještě vedou jednání, přičemž u hostujících hráčů samozřejmě záleží i na dohodě s jejich mateřskými kluby,“ řekl.

Vrátit by se mohl i Kamso Mara, i když to pravděpodobné není, Beitar Jerusalem, kde byl hráč na hostování, ale na něj neuplatnil opci. „Budeme řešit, v jakém klubu bude Kamso pokračovat na podzim,“ uvedl sportovní ředitel.

V průběhu sezony byli na hostování v druholigových klubech Lehoczki, Gembický, Bína a Hasalík. „Jejich hostování byla do konce sezony. Někteří z nich se vrátí do Liberce a zapojí se do letní přípravy s A-týmem, u jiných budeme jednat o dalším hostování,“ uzavřel Koukal.

Slovan začne přípravu 13. června. Měsíc se budou připravovat v domácích podmínkách, kde sehrají i několik přípravných duelů včetně zápasu s polským týmem Miedź Legnica 9. července U Nisy. Příprava pak vyvrcholí soustředěním v Rakousku, kde tým Luboše Kozla čekají další tři utkání.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, odchody, posily, FC Slovan Liberec, Miroslav Stoch, Lukáš Štetina, Ľubomír Tupta, Zdeněk Koukal, 1. FC Slovácko, Filip Nguyen, Kamso Mara, Bejtar Jeruzalém FC, Miedź Legnica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První změny ve Slovanu. Končí Stoch, Tupta i Štetina, o posilách se jedná  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.