Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Holeňák končí v pozici asistenta ve Slovanu, jako hlavní trenér povede Varnsdorf

Miroslav Holeňák se z asistentské role poprvé přesune do funkce hlavního trenéra. Dostal nabídku z druholigového Varnsdorfu, kterou se rozhodl přijmout. Po pěti letech tak opouští Slovan, jeho realizační tým doplní další liberecká legenda Petr Papoušek.

Ve Slovanu má na kontě skvělé hráčské období. Stal se důležitou součástí týmu a zažil památnou jízdu pohárem UEFA až do čtvrtfinále a také mistrovský titul v roce 2002. Za Slovan odehrál zápasů 184.

Po konci kariéry se přesunul do role trenéra, nejprve v akademii Slovanu, později vedl i juniorku, od roku 2018 byl asistentem hned několika trenérů, naposledy Luboše Kozla.

Varnsdorf Holeňáka chtěl už v minulosti. „Chtěl zůstat v Liberci a nabýt zkušenosti. Teď v něm uzrálo rozhodnutí, že se chce ve své kariéře osamostatnit,“ řekl MF Dnes majitel klubu Vlastimil Gabriel.

Holeňák se v klubu sejde s dalším důležitým hráče slovaňácké historie, jako asistent mu bude pomáhat Petr Papoušek. Ten naposledy působil jako asistent v pražské Dukle.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, holeňák, varnsdorf, FC Slovan Liberec, FK Varnsdorf, Miroslav Holeňák, trenér, Petr Papoušek, UEFA, Luboš Kozel, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holeňák končí v pozici asistenta ve Slovanu, jako hlavní trenér povede Varnsdorf  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.