Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pokus o ovlivnění zápasu, emoce v hledišti. Liberecké žákovské derby skončilo zraněním hráče

Utkání krajského fotbalového přeboru mezi staršími žáky Doubí a Ruprechtic dopadlo nejhůř jak mohlo. Vůbec se neřešil výsledek, ale jeho nestandardní průběh. Hosté z Ruprechtic si po něm stěžovali na pokus o jeho ovlivnění, nepřátelskou atmosféru na stadionu a také na tvrdý zákrok domácího brankáře, po němž skončil jeden z ruprechtických v nemocnici.

Okolnosti utkání popsal jeden z ruprechtických trenérů ve zprávě rodičům. Vše podle něj začalo už den před zápasem, na což upozornil server tn.cz „V pátek večer jsem měl telefonát od jednoho člověka z Doubí, že bojují o první místo s Českou Lípou a že už mají nakoupená mistrovská trika, tak jestli by to nešlo tak, aby naši kluci nebyli moc přemotivovaní. Že se nás bojí, jelikož jsme posílili o hráče z Ukrajiny. Moje odpověď samozřejmě byla, že my hrajeme fér a jdeme do každého utkání stejně. A jestli je to první tým, nebo poslední, je úplně jedno,“ popsal.

Dění v Doubí ho ale velmi nepříjemně zaskočilo. „To, co se dělo v sobotu ráno, byla tvrdá rána. Když přijel náš trenér starších žáků do Doubí, byl okamžitě slovně napaden, co si dovolujeme mít Ukrajince, že na nás pošlou Rusáky a uvidíme. A další nadávky," dodal.

Ruprechtické poté ani nechtěli obsloužit v hospodě, která je součástí hřiště, na hosty pak podle něj slovně útočili i rodiče domácích hráčů. „To, co ještě předváděla skupinka rodičů z Doubí, ty nadávky nebudu ani publikovat. A to, že našim všem třem týmům byla přidělena jedna kabina, k tomu se už nevyjadřuju," uvedl.

Emoce se navíc přenesly i na hřiště. „V utkání došlo ke zranění našeho hráče Vaška Pytlouna domácím brankářem při souboji o míč. Vaška odvezla sanitka s otřesem mozku. Leží na dětském JIPu a v pondělí jde ještě na vyšetření. Poslední kapkou bylo, že brankář Doubí se videonahrávkou zmíněného zranění chlubil na sociálních sítích a měl i další narážky na tým," uvedl trenér v neděli ve zprávě rodičům.

Trenér se také na závěr pozastavil nad tím, jak je vůbec něco takového možné. „To, že je český fotbal žumpa, to ví každý, ale že se ta špína dostane až do mládeže v krajských soutěžích, tak to už je moc. Trénuji už 27 let, ale to, co se děje poslední dobou, jak stoupá agresivita lidí, to už je moc. A po sobotních událostech jsem tak znechucený a otrávený, mluvím i za své kolegy, že to už je na nás moc," uzavřel.

Trenéra klub propustil

Na situaci zareagoval i klub z Doubí. Pokus o ovlivnění utkání přiznal. „Sokol Doubí se kategoricky distancuje od ovlivňování zápasu ze strany vedoucího starších žáků. Jednal bez vědomí vedení klubu z jeho dovolené v zahraničí. Sám nebyl na posledních dvou utkáních starších žáku Sokola Doubí přítomen. Jeho chování nebyl klub schopen ovlivnit. Vzniklou situaci klub vyřešil propuštěním tohoto člověka, který u nás působil pouze dva měsíce,“ uvedl klub v prohlášení.

Klub také nesouhlasí s urážením ruprechtických hráčů ukrajinského původu, podle něj jde ale o selhání jednotlivců. „Na základě včerejší schůzky s většinou rodičů hráčů nesouhlasíme s obviněním z urážení hráčů Ruprechtic ukrajinského původu během utkání. Pokud od některých jednotlivců z řad fanoušků k tomuto došlo, tak za to se klubu Ruprechtic omlouváme, ale chování některých jednotlivců ve společnosti v dnešní době je někdy za hranou, i když se to snažíme eliminovat nemůže to vždy ovlivnit,“ uvedl klub s tím, že i ve svých řadách má ukrajinské sportovce.

Zranění v Doubí litují

Doubí se vyjádřilo i ke zranění ruprechtického hráče. „Zranění ruprechtického hráče velice litujeme a věříme v jeho brzké uzdravení. Ke zranění došlo při nezaviněné srážce s naším hráčem, což potvrdil i výrok rozhodčího.“

Klubu vadí i příspěvky na sociálních sítích, o kterých mluvil ruprechtický klub. „Klub se odmítá ztotožnit s příspěvky na sociálních sítích, které byly zveřejněny jednotlivci po utkání a vyzval k jejich stažení a k veřejné omluvě,“ uzavřel Sokol Doubí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sokol Ruprechtice

Štítky fotbal, Doubí, Ruprechtice, starší žáci, emoce, úraz, trenér, sociální síť, Ukrajina, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokus o ovlivnění zápasu, emoce v hledišti. Liberecké žákovské derby skončilo zraněním hráče  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.