Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan přichází o Koscelníka, přestupuje do Rapidu Vídeň. Na odchodu je i Tiéhi

Po čtyřech sezonách se fotbalisté Slovanu budou muset obejít o Martina Koscelníka. Sedmadvacetiletý obránce či záložník se v Liberci vypracoval v oporu a dostal se i do slovenské reprezentace. Nyní přestupuje do Rapidu Vídeň. A spekuluje se ještě o jednom odchodu. Defenzivní záložník Tiéhi by měl posílit pražskou Slavii.

Koscelník ve Slovanu odehrál 96 ligových utkání a vstřelil tři góly. Do Slovanu přišel v roce 2018 ze slovenských Michalovců. „Nejlépe se cítím na pravém křídle. Mohu hrát ale i vlevo. Jsem spíše ofenzivnějším typem fotbalisty, který si rád zaútočí," uvedl po svém příchodu. Nakonec ale nejvíc zápasů odehrál na pravém kraji obrany.

Díky povedeném angažmá v Liberci si zahrál za Slovensko na loňském Euru. Ve Slovanu odehrál ve všech soutěžích celkem 116 soutěžních utkání. Nechyběl u postupu Slovanu do finále MOL Cupu a byl i součástí úspěšného tažení Evropskou ligou v sezoně 2021/21, ve kterém si v zápase proti Gentu připsal dokonce i asistenci.

Nyní Koscelník odchází, od nové sezony bude hájit dres Rapidu Vídeň. „Martinovi děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v novém angažmá,“ uvedl klub na svém webu.

Ze Slovanu s velkou pravděpodobností odejde i defenzivní záložník Christ Tiéhi. Ten by měl posílit pražskou Slavii. Tento odchod ale zatím není potvrzen. Trenér Kozel by za něj mohl mít náhradu v Kamso Marovi, který se po hostování v Izraeli zapojil do přípravy se Slovanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, koscelník, tiéhi, FC Slovan Liberec, Martin Koscelník, SK Rapid Wien, Christ Tiéhi, SK Slavia Praha, Mistrovství Evropy ve fotbale, Evropská liga UEFA, MOL Cup, KAA Gent, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan přichází o Koscelníka, přestupuje do Rapidu Vídeň. Na odchodu je i Tiéhi  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.