Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kádr je úzký, hlásí před soustředěním v Rakousku trenér Slovanu Kozel. Posílit chce ve všech řadách

Liberečtí fotbalisté odehráli U Nisy přípravný duel s nováčkem polské nejvyšší soutěže Miedz Legnicou. A vyhráli 3:0. Ve středu pak tým odcestuje na soustředění do Rakouska, kde ho čekají další tři zápasy. Trenér Kozel by ale rád ještě doplnil kádr, hledá beka, záložníka i útočníka.

Jak vypadá situace s Janem Matouškem? Hrál od začátku.
Honza je jedním z těch hráčů, kteří jsou tu ze Slavie. Nějaké procesy mezi Slavií a klubem probíhají, Tiéhi je momentálně tam. Řeší se to, ale není podepsaný. Má souhlas tady trénovat. Je to otázka následujících dní.

Jak to bere sám hráč?
Bavil jsem se s ním o tom, je to pro něj složité, když neví, kde bude hrát, co s ním bude. Jeho výkon bych hodnotil jako lepší, jsem s ním spokojený.

Co Kamso Mara, zůstane?
Je to stejné, jako s Matouškem. Skončilo mu hostování, smlouvu tady má a připravuje se s námi. Jeho výkon bych si dokázal představit lepší, byl možná trochu zklamaný, že šel hrát až v šedesáté minutě. To by ho ale nemělo nijak rozhodit. Fotbalista to ale je a my jsme rádi za každého hráče, protože úplně moc nás není. Zatím je hráčem Slovanu a je to jenom na něm, jak bude pracovat.

Kde byste chtěl posílit?
Celou dobu hledáme levonohého beka, hráče na levou stranu, tam nikoho nemáme. Musíme se obejít bez Tiéhiho, hrál tam Červ a hrál dobře, ale není to jeho pozice. Hráče na tuto pozici budeme potřebovat. Máme sice Varfolomejeva, ale je mu sedmnáct let a nevím, jestli je vhodné to na něm hned stavět, to bychom ho asi zabili. A chceme určitě ještě útočníka.

Asi byste ty hráče už chtěl mít k dispozici před soustředěním v Rakousku?
Nějaké věci se řešily a řeší, už to vypadalo i nadějně, že tu někteří hráči mohli být. Odchod Tiéhiho je pro nás rána a ještě jsme na ni nedokázali zareagovat. Budeme to muset nahradit. Ve středu odjíždíme do Rakouska a doufal jsem, že už tam budou hráči, se kterými potom budeme hrát ligu.

Tým jak je teď, je pro vás konkurenceschopný?
Když si vezmu, že začínáme na Spartě, kde nebude moct hrát Plechatý a Kozák, tak je to hodně na hraně. Kádr je úzký, někteří hráči jsou výkonostně na hraně. Pokud by se někdo ze základu zranil, což se může stát, může to být opravdu problém. I teď máme zraněné hráče, chtěl bych, a děláme na tom, aby kádr byl širší.

Posílili jste post brankáře o Jana Stejskala, jak to vidíte tam?
Chtěli jsme gólmana, který vytvoří dvojici s Oli Vliegenem. Udělal jednu chybu, ale jinak vychytal naši první nulu v přípravě. Myslím si, že otázka brankářů je vyřešená.

Znovu chyběli Meszáros a Gembický, jak to s nimi vypadá?
Meszáros už stihl část tréninku, je na tom lépe a doufáme, že na soustředění už bude k dispozici. Dominik Gembický měl trhlinu ve svalu, do týdne až deseti dní by ale měl být k dispozici.

Jak to vypadá s brazilským útočníkem Felipem, který byl v Liberci na zkoušce?
V zápase s Vlašimí se zranil, takže nemohl trénovat ani hrát. Odletěl a zatím jsme se pro jeho angažování nerozhodli. Ukázal ale, že něco v sobě má.

Máte ještě otazníky pro soustředění v Rakousku?
Otazníků je dost. Chtěli jsme odjet v počtu 22 hráčů a tří brankářů, je ale otázka, zda tento počet vůbec naplníme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, Rakousko, Lužická Nisa, FC Slovan Liberec, Jan Matoušek, Dominik Gembický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr je úzký, hlásí před soustředěním v Rakousku trenér Slovanu Kozel. Posílit chce ve všech řadách  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.