Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slovan vstoupil do ligy výhrou na Spartě. Rozhodl dvěma góly v úvodu

Liberečtí fotbalisté zvládli úvodní zápas ligové sezony na Spartě. Už ve druhé minutě šel do vedení gólem Frýdka, po dvaceti minutách vedl o dvě branky. Sparta měla ve druhé půli velký tlak, zvládla už ale jen snížit na 1:2.

Slovan začal utkání nejlépe jak mohl. Na začátku druhé minuty zahrával Frýdek přímý kop a míč zaplul do sítě – 0:1. V osmnácté minutě fauloval Mejdr Mikulu a hosté kopali nebezpečnou standardku. Míč si vzal Talovjerov a jeho tvrdou ránu Holec jen s obtížemi vyrazil na roh.

Z něj už ale Liberec udeřil. Frýdek poslal centr na Gebreho, jenže v souboji míč trefil Zelený a balon zapadl do sítě – 0:2.

Dobrý průnik pak předvedl Pešek, jehož centr sebral Vliegen a pak znovu zahrozil Liberec, po přiťuknutí Ghaliho pálil Matoušek a jeho ránu vyrazil Holec.

Hosté byli i nadále lepší, měli i další možnosti. Sparta poprvé vystřelila až ve 44. minutě. Kuchta se hnal na bránu, jeho přízemní ránu ale Vliegen vyrazil. Poté ještě v dobré pozici hlavičkoval mimo Karabec.

Do druhé půle vstoupila aktivněji Sparta. V 51. minutě kopal přímý kop střídající Höjer, jeho pumelici Vliegen vytáhl nad břevno. Slovan v dalších minutách vyrovnal hru, což potvrdil i dobrou možností v 57. minutě Matoušek.

Spartě se podařilo snížit v 75. minutě. Čvančara poslal přihrávku do vápna a Daněk ve skluzu poslal míč do sítě. Jen o minutu později mohlo být srovnáno. Čvančara byl na malém vápně úplně sám, jeho hlavičku ale lapil Vliegen. Ten v 79. minutě dobře zasáhl i proti ráně Daňka.

Sparta se nadále hnala za vyrovnáním, další ranou zahrozil Kuchta, po něm Hancko, do zakončení se cpal Mejdr. Slovan už ale všechny ataky ubránil a z Letné veze tři body.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vstoupil do ligy výhrou na Spartě. Rozhodl dvěma góly v úvodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.