Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prohráli jsme zbytečně, řekl trenér Slovanu Kozel. Hráli jsme profesorsky, souhlasil Kozák

Po utkání s Pardubicemi byl hodně rozladěný. Trenéra Slovanu Luboše Kozla naštval výkon jeho hráčů v prvním poločase, který prohráli 0:2. Druhý poločas už podle něj snesl lepší měřítko, na body to ale nestačilo a Slovan tak ve třetím kole poprvé prohrál.

Jak zhodnotíte utkání s Pardubicemi?
Nemůžu být spokojený. Prohráli jsme, myslím si, že zbytečně. Nechci snižovat Pardubice, ale hlavním důvodem byl náš výkon hlavně v prvním poločase, kdy to od nás bylo velmi slabé. Po Spartě jsme se snažili apelovat na hráče, aby nelítali v oblacích, to se nám ale evidentně nepovedlo. Přijeli si sem zahrát fotbal a nestačilo to. Náš výkon vedl k tomu, že domácí se dostali zaslouženě do vedení, poté jsme po naivní chybě dostali druhý gól od stopera. Druhý poločas jsme vystřídali, dali hned gól a šli za vyrovnáním, další situaci už jsme ale nedali. Výkon už poté snesl parametry, když ale něco podceníte v úvodu, štěstí už se k vám nemusí obrátit.

Po Teplicích bylo hned několik změn v sestavě, proč?
Všechny změny byly vynucené. Hráči, kteří nehráli, byli zranění a netrénovali vlastně celý týden.

S jakým cílem jste na hřiště posílali Matyáše Kozáka?
I první poločas jsme chtěli hrát za obranu, ale hrozně nám to trvalo, ani náběhy nebyly. On má tohle dobré, i proto jsme ho tam dali.

Hrála ve střídání roli i chyba Rondiče před druhým gólem?
Asi bychom ho tam dávali stejně, přemýšleli jsme za koho a tahle situace to umocnila.

Byl jste v poločase na kluky hodně nepříjemný?
Byl jsem nepříjemný, první poločas se nebylo o co opřít. Hráči nehráli, co jsme chtěli hrát. Všechno bylo pomalé a hráči zbytečně stále něco vymýšleli.

Říkal jste, že hráči si přišli zahrát fotbal. To samé říkal Jiří Jarošík po zápase s vámi. Myslíte, že to opravdu může být českou mentalitou?
Částečně to tak asi může být. Přitom prvních pět až deset minut nebylo úplně špatných. Pak jsme ale propadali do takové letargie. Nevím, jestli jim to nesedlo, nebo to bylo hlavou.

Pokud byste hledal pozitiva, co říkáte na fanoušky?
Říkali jsme si na začátku zápasu, že můžeme mít domácí prostředí. O to více mě mrzí, že první poločas odehrajeme takhle.

Pardubice nás potrestaly, řekl po zápase mladý útočník Kozák

Ve třetím utkání za Slovan se poprvé trefil. Za gól byl mladý útočník Kozák šťastný, radost mu ale zkazil fakt, že jeho tým prohrál. „Pardubice nás potrestaly dvěma rychlými góly na konci poločasu a pak už to bylo těžké,“ řekl po utkání.

Jaké bylo utkání s Pardubicemi z vašeho pohledu?
Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Byl tam tlak, byly tam šance, které jsme nevyužili. Pardubice nás potrestaly dvěma rychlými góly na konci poločasu a pak už to bylo těžké. Chtěli jsme po poločase udělat změny a otočit to, což se nám bohužel nepovedlo.

Co se stalo na konci toho prvního poločasu?
Těžko říct. Musíme se podívat na video. Myslím si, že jsme byli málo agresivní a hráli příliš profesorsky. Pardubice nás za to potrestaly.

Vstřelil jste první ligový gól. Jaké jsou pocity?
Dát v lize gól byl můj dětský sen, který jsem si tímto splnil. Bohužel si neodvážíme tří body, takže má trochu hořkou chuť, ale jsem za něj rád.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice, FK Pardubice, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, AC Sparta Praha, trenér, FK Teplice, Jiří Jarošík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohráli jsme zbytečně, řekl trenér Slovanu Kozel. Hráli jsme profesorsky, souhlasil Kozák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.