Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan uspěl na hřišti Slovácka. Využil přesilovku a vyhrál 2:1

Liberečtí fotbalisté v pátém ligovém kole na hřišti Slovanu nebyli lepší, více než poločas navíc hráli přesilovku, nakonec se jim ale povedlo uspět. V závěru poločasu skóroval Gebre Selassie, pak byl vyloučen Daníček a v úvodu druhé půle zvýšil van Buren. Domácí pak sice z penalty snížili, víc už ale nezvládli a Liberec tak vyhrál 2:1.

V úvodu byli aktivnější hosté, kteří během prvních pár minut měli tři rohy, nic z nich ale nevytěžili. Postupně se začali více prosazovat domácí, žádné větší šance ale ani na jedné straně vidět nebyly. Dobrou možnost mělo Slovácko ve 36. minutě, Sinjavskij ale čas na střelu prováhal a Kohút poté střílel vedle.

To nejpodstatnější se pak stalo a ž v samém závěru. Ve 44. minutě poslal do vápna míč z volného kopu Frýdek, přišel odraz ke Gebre Selassiemu a ten už měl jednoduchou pozici – 0:1.

Navíc v nastavení první půle přišla druhá pohroma pro domácí. Daníček stáhl unikajícího Matouška a viděl červenou kartu.

V úvodu druhé půle bylo pro domácí ještě hůř. Sinjavskij ve 49. minutě chyboval na půlce, s míčem pláchl Frýdek, vypálil a míč se po zákroku Nguyena odrazil k van Burenovi, který z otočky nezaváhal – 0:2.

Slovácko se nevzdávalo. V 52. minutě dobře hlavičkoval Kozák, ale Vliegen vyrazil na roh. Vzápětí mohl přidat další branku van Buren, i tentokrát ale zasáhl brankář. Domácí i v deseti útočili a hosté měli hodně prostoru na brejky, po hodině hry přesto přišlo zdramatizování utkání. Po kontaktu Pechatého s Trávníkem se pískala penalta a Mihálik ji proměnil – 1:2.

Domácí pak tlačili, i Liberec ale měl možnosti, třeba v 76. minutě pálil jen těsně vedle Matoušek. Poté na druhé straně napřáhl Tomič, i jeho rána ale minula bránu. V 89. minutě střílel z úhlu Reinberk a jeho střelu zastavila tyč!

Závěru utkání byl nervózní, Slovan už ale vyrovnání domácích nepřipustil a ze stadionu Slovácka veze tři body.

Slovácko - Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 64. Mihálik z pen. - 45. Gebre Selassie, 50. van Buren. Žluté karty: 16. Levin, 34. Havlík, 70. Šimko - 26. Varfolomejev, 41. Preisler, 70. Mikula, 82. Frýdek. Červené karty: 45+2. Daníček. Rozhodčí: Radina - Váňa, Černoevič; VAR: Zelinka, AVAR: Podaný

1.FC Slovácko: Nguyen - Tomič (81. Reinberk), Kadlec (C), Šimko, Doski - Kohút (46. Holzer), Daníček, Levin (57. Trávník), Havlík, Sinyavskiy (74. Petržela) - Kozák (57. Mihálik)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C), Talovjerov, Plechatý (76. Prebsl) - Červ, Varfolomejev (59. Mara) - Mikula, Frýdek (85. Pourzitidis), Matoušek (76. Višinský), Preisler (59. Mészáros) - van Buren

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, FC Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan uspěl na hřišti Slovácka. Využil přesilovku a vyhrál 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.