Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženy Slovanu přivítají U Nisy Spartu. Můžeme jenom získat, hlásí domácí kapitánka Černá

Ženský fotbal jde celosvětově nahoru a nejinak je tomu v české lize i v Liberci. Právě ženy Slovanu se v posledních letech zlepšují a postupně chtějí atakovat nejlepší ligovou trojku ze Sparty, Slavie a Slovácka. I proto se sobotní duel se Spartou odehraje na hlavním stadionu U Nisy a klub by si přál co největší diváckou podporu.

„Hrát na hlavním stadionu je pro nás symbol, že jsme součástí klubu. Konečně také můžeme říct, že hrajeme fakt doma,“ říká kapitánka Slovanu Veronika Černá. Podle ní půjde o těžký zápas. „Pro nás to jsou zápasy, kde můžeme jenom získat. Pokud ale chceme dosáhnout úspěchů, musíme získávat body i s těmi nejlepšími týmy,“ dodala.

Zápas se Spartou by mohl být velmi zajímavý, v Liberci totiž hostuje hned několik hráček pražského klubu. Ty navíc v utkání na rozdíl od svých mužských kolegů hrát mohou. „Nějaké hecovačky probíhají, a to včetně gólmana brankářek, který je také ze Sparty,“ směje se Černá.

Podívejte se na předzápasovou tiskovou konferenci

V cestě ale stojí jeden ze dvou nejlepších klubů. Sparta letos hraje Ligu mistrů. „Velmi se těšíme, že budeme hrát v Liberci na hlavním hřišti. Věříme, že nás čeká utkání s dobrou diváckou kulisou,“ říká sparťanský trenér Martin Masaryk.

I pro něj půjde o speciální zápas. „Pro mě je zápas speciální i tím, že v Liberci působí i několik hráček ze Slovenska, které jsem právě na Slovensku trénoval. Navíc znám i ty, které jsem trénoval ve Spartě. Celkem půjde o osm, devět hráček. Na zápas se tak velmi těším, bude to specifické,“ řekl.

O nic jednoduchého nepůjde ani podle hráčky Sparty Anny Šubrtové. „Pro nás je dobré, že ty holky známe a můžeme se na ně připravit. Ale víme, že to jsou dobré hráčky a o to více se musíme snažit, abychom ten zápas zvládly,“ řekla.

Klub chce na utkání přilákat co nejvíce fanoušků, vstupné je dobrovolné, jeho výtěžek půjde na rodinu malého hráče Slovanu, který onemocněl leukémií. Hrát se bude v sobotu od jedenácti hodin na stadionu U Nisy, navíc proti Spartě. Oba kluby před utkáním také uspořádaly tiskovou konferenci. „Ženský fotbal začíná být velmi důležitou složkou celého Slovanu. Moc se na zápas těším, doufám, že budeme i třeba atakovat divácký rekord,“ dodal ředitel Slovanu Pavel Marek.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, ženy, sparta, veronika černá, Lužická Nisa, Liberec, Slovácko, Slovensko, Liga mistrů UEFA, Pavel Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy Slovanu přivítají U Nisy Spartu. Můžeme jenom získat, hlásí domácí kapitánka Černá  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.