Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vliegen reaguje na video Rokycan. Udělali to hezky, ale já umím česky, směje se brankář Slovanu

Belgický brankář Olivier Vliegen se stal ve Slovanu jedničkou, i když by měl na svém kontě raději víc nul než tu jedinou z ligové premiéry v Ďolíčku. Pro klubový web se nyní rozpovídal o tom, jak se týmu i jemu osobně vydařil vstup do ligy a vrátil se i k pohárovému utkání v Rokycanech, které Slovan čeká příští týden. Rokycany baví Twitter vtipnými tweety, dokonce natočily i video komentované v holandštině, aby mu „opory Liberce rozuměly“. „Udělali to hezky. Ale to úplně nemuseli, protože už mluvím česky,“ směje se mladý brankář.

Slovan má za sebou prvních sedm kol, úvod soutěže se týmu vydařil. Souhlasíte?
Souhlasím stoprocentně, i když to vlastně mohlo být o něco lepší. Ale zase na Spartě jsme nečekali, že bychom mohli vyhrát, i když teď se tam daří bodovat i jiným týmům, tak to vlastně zas tak divné není, že jsme tam vyhráli (smích).

Od začátku ročníku jste odchytal všechna utkání. Panuje tedy spokojenost?
Ano, jsem spokojený. Byl to můj cíl pro tuto sezonu, že budu jedničku. Proto jsem celou dobu pracoval.

Jak jste spokojený se svými výkony?
Celkem spokojený jsem. Až na poslední minutu utkání s Českými Budějovicemi, to je velká škoda (Vliegen neudržel ránu ze střední vzdálenosti a hosté z dorážky vyrovnali – pozn. redakce). Řešili jsme to po utkání s Márou (trenér brankářů Čech – pozn. redakce), že jsem chytal perfektní zápas, i nohama všechno dobrý a pak přijde v 90. minutě taková chyba. Ale to je život gólmana. Když útočník nedá gól, další den o tom nikdo neví, když ji ale udělá gólman, je to fatální.

Co poslední zápas proti Plzni, moc jste si nezachytal?
Přesně to jsem si říkal během zápasu, že nemám moc práce. To jsou ale ty nejtěžší zápasy, musí se udržet koncentrace a být připravený, jestli ten balon přijde.

Nyní máte dva anglické týdny, nejprve utkání v Olomouci, teď vás čeká pohárové utkání. Vyhovuje vám to takhle?
Raději mám delší rozestupy mezi zápasy, stihnu se lépe připravit a pracovat na sobě. Když ale hrajeme neděle, středa, sobota, tak na to moc času není.

Nejbližší ligové utkání čeká Slovan v Ďolíčku, kde se týmu moc nedaří. Jak to změnit?
Já mám na Ďolíček dobré vzpomínky, odchytal jsem tam první zápas a udržel nulu. První a poslední (smích). Doufám, že nulu zase udržím a vyhrajeme.

Sám jste to zmínil. Výkony jsou dobré, ale nuly nepřichází. Je to o to větší motivace to změnit?
Stoprocentně. Na to se těším už pět, šest kol až udržím nulu.

Slovan čeká také zajímavý duel v poháru s Rokycany, které jsou před utkáním hodně aktivní na Twitteru. Dokonce natočily video pro vás a Micka van Burena. Dostalo se k vám?
Ano, udělali to hezky. Ale to úplně nemuseli, protože už mluvím česky (úsměv). Holandsky tedy také rozumím, ale česky taky můžu.

Jsou pohárové zápasy v něčem specifické?
Jsou to těžká utkání, loni jsme tu prohráli se Zbuzany. Musíme se stoprocentně koncentrovat, abychom to zvládli.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, Rokycany, pohár, Twitter, vliegen, FC Slovan Liberec, Olivier Vliegen, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, SK Dynamo České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vliegen reaguje na video Rokycan. Udělali to hezky, ale já umím česky, směje se brankář Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.