Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan bere tři body z Ďolíčku. Bohemians porazil 2:0

Liberečtí fotbalisté po prohře s Plzní hráli další ligové kolo na Bohemians a tentokrát se jim podařilo vyhrát 2:0. O vítězství rozhodly povedené úvody poločasů, v tom prvním skóroval Valenta, ve druhém Červ. Liberečtí jsou nyní třetím místě tabulky.

Od úvodu se hrál rušný fotbal, k čemuž přispěl rychlý první gól. Mikula ve druhé minutě našel ve vápně Valentu a ten se trefil přesně k tyči – 0:1. Šance pak měli domácí, dobře pálil Jánoš, Vliegen ale obě jeho šance vychytal. Možnosti měly ale oba týmy, hrozil i Liberec, znovu pálil Valenta i Frýdek.

Do druhé půli domácí prostřídali a hodlali brzy vyrovnat, jenže Liberečtí opět začali poločas skvěle. Nejprve byl úplně sám před bránou Prebsl, ale nedokázal zakončit, akce hostů ale pokračovala, k ráně za vápnem se dostal Červ a míč přesnou ranou poslal do sítě – 0:2.

Bohemians pak byly jako opaření, Liberec měl v 55. minutě další možnost, jenže Preisler po dobré kombinaci nedokázal míč dostat do sítě. A další možnost, van Buren se na penaltě dostal k míči a jeho oblouček jen těsně minul břevno.

V 68. minutě se situace domácím ještě zkomplikovala. Frýdek se dostával do dobré možnosti, když ho sestřelil Petrák. Rozhodčí mu nejprve ukázal žlutou, po intervenci VAR ale viděl červenou. Jenže Slovan si přesilovku užil jen pár minut. Valenta fauloval Hálu a také viděl červenou.

Závěr utkání byl paradoxně nejpoklidnější. Největší možnost měli hosté, Mikula v brejku ale minul bránu. Domácí už sílu na obrat neměli a Liberec si tak veze domů tři body.

Bohemians - Slovan Liberec 0:2 (0:1)

Branky: 2. Valenta, 47. Červ. Žluté karty: 17. Jánoš, 90+5. Beran. Červené karty: 69. Petrák - 73. Valenta. Rozhodčí: Orel - Vlček, Ratajová; VAR: Adámková, AVAR: Leška. Diváci: 4411

Bohemians 1905: Valeš - Křapka, Hůlka, Köstl - Dostál, Jindřišek (C) (46. Petrák), Jánoš (46. Drchal), Kovařík (62. Hála) - Hronek, Puškáč (79. Mužík), Květ (62. Beran)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C), Prebsl, Plechatý - Mikula, Valenta, Červ (85. Pourzitidis), Frýdek (70. Višinský), Preisler (85. Fukala) - Matoušek (77. Rondić), van Buren (85. Mara)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians, vliegen, Bohemians 1905, FC Slovan Liberec, Ďolíček, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan bere tři body z Ďolíčku. Bohemians porazil 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.