Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zápas roku pro Slovan. Liberec vyhrál sledované pohárové utkání v Rokycanech

Tenhle zápas sledovali lidé po celé zemi, v legraci se mu začalo říkat zápas roku. Divizní Rokycany před pohárovým utkáním se Slovanem bavily sociální sítě a získaly si tisíce fanoušků. Jenže výsledek i průběh zápasu skončil podle papírových předpokladů. Slovan postupně navyšoval skóre a nakonec vyhrál 5:1. Domácím se povedl čestný úspěch, v závěru poločasu se trefil Tomáš Glazer a rozjásal domácí fanoušky.

Hosté se před stovkami natěšených diváků uklidnili už v páté minutě. Po kombinaci na jeden dotek zakončoval Gebre Selassie – 0:1. Stejný hráč pálil v 16. minutě. Višinský rozehrál roh, míč se několikrát odrazil a liberecký kapitán ho uklidil do sítě – 0:2.

Liberec poté kombinoval, žádné vážnější možnosti ale neměl. Až ve 35. minutě se míč odrazil k Fukalovi a ten ho volejem poslal za záda domácího brankáře Houdka – 0:3.

Hosté se poté možná až moc uklidnili a ve 40. minutě se jim nepodařilo zastavit rychlou akci domácích, kdy z úhlu Stejskala propálil Glazer a rozjásal domácí příznivce, kteří hráče o poločase vyprovodili do šaten potleskem.

V úvodu druhé půle Slovan znovu zvýšil. Jeden z hlavičkujících domácích obránců poslal míč k Varfolomejevovi a ten krásným volejem zpoza vápna nedal Houdkovi šanci – 1:4. Liberec pak měl další šance Meszáros trefil břevno, hlavička Rondiče šla těsně mimo.

Slovan pak většinu akcí přehrával, až v 76. minutě šel sám na bránu střídající Matoušek, volil střelu, jenže Houdka nepřekonal. K prakticky totožné situaci došlo o čtyři minuty později a opět uspěl Houdek, který Matouška tváří v tvář znovu vychytal.

Domácí zahrozili v 85. minutě, závar před bránou Stejskala ale nevyužili. Poslední slovo tak měl Liberec. Matoušek na zadní tyči našel centrem Rabušice a ten uzavřel na 1:5. Domácí i přes vyřazení do šaten znovu vyprovodil potlesk.

FK Rokycany - Slovan Liberec 1:5 (1:3)

Branky: 41. Glazer - 5. a 15. Gebre Selassie, 35. Fukala, 51. Varfolomejev, 89. Rabušic. Žluté karty: 54. Kroc, 86. Stejskal - 49. Mészáros. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Špindlerová

FC Rokycany: Houdek - Matas, Hereit (C), Glazer, Zajíček, Procházka (80. Pražský), Černý (60. Janota), Lehký, Nový (46. Laubr), Holek (68. Stejskal), Kroc (60. Titl)

FC Slovan Liberec: Stejskal - Gebre Selassie (C) (46. Varfolomejev), Talovjerov (74. Matoušek), Plechatý (46. Prebsl) - Fukala, Pourzitidis, Mara (60. Polyák), Višinský (60. Rabušic), Mészáros - Rondić, Kozák

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pohár, Rokycany, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas roku pro Slovan. Liberec vyhrál sledované pohárové utkání v Rokycanech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.