Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan v Edenu nestačil. Slavii podlehl 0:3

Liberečtí fotbalisté po reprezentační přestávce hráli na hřišti Slavie a po půlhodině bylo vlastně jasno. Domácí do té doby stihli dát tři branky a utkání se poté víceméně dohrávalo, i když Vliegen si připsal ještě několik výborných zákroků.

Liberečtí v Edenu nezachytili úvod a už v 16. minutě poprvé inkasovali. Na míč ze standardky si naskočil nikým nehlídaný Ousu a Vliegen se natahoval marně – 1:0. Hosté pak zahrozili Fukalou, byla to ale ojedinělá akce. Naopak Slavia hrozila. Ševčík poslal centr do vápna a střed obrany Liberce opět hořel, volný Olayinka tváří v tvář Vliegenovi zvýšil na 2:0.

A po půlhodině bylo pro hosty ještě hůř. Rondič fauloval ve vápně Ousua a kopala se penalta. Míč si postavil Tecl, jehož ránu Vliegen vyrazil na tyč, jenže slávistický útočník zvládl dorážku – 3:0.

Liberci se nedařilo v útoku udržet míč, a tak slávisté v pohodě kontrolovali průběh hry. V úvodu druhé půle se předvedl Vliegen, který vyrazil gólovou střelu Provoda. V 51. minutě chytil Vliegen další gól, tentokrát Olayinkovi. Poté tempo hry opadlo a hrálo se především mezi šestnáctkami.

Liberec měl jedinou gólovku až v nastaveném čase. Kozák dostal míč na hranici vápna a rychle vypálil, Kolář ale byl připravený.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:0 (3:0)

Branky: 16. Ousou, 23. Olayinka, 29. Tecl (pen.). Žluté karty: 28. Rondić, 45+2. Mészáros. Rozhodčí: D. Starý - J. Kubr, D. Vodrážka; VAR: V. Štěrba, AVAR: M. Vlček

SK Slavia Praha: Kolář - Douděra, Ousou, Kačaraba, Jurásek - Hromada, Ševčík (63. Usor) - Ewerton (63. Jurečka), Provod (75. Oscar), Olayinka - Tecl (C) (76. Sor)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula, Gebre Selassie (C), Plechatý, Pourzitidis, Fukala (63. Varfolomejev) - Frýdek (75. Polyák), Červ, Višinský (75. Rabušic) - Mészáros (63. Preisler), Rondić (34. Kozák)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Stadion Eden, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v Edenu nestačil. Slavii podlehl 0:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.