Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podmínky byly jasně dané, okomentoval absence v zápase na Slavii liberecký trenér Kozel

Liberečtí fotbalisté se v neděli postavili v Edenu Slavii. Domácí byli jasný favorit, Slovan se navíc musel vyrovnat s tím, že nesmělo nastoupit hned šest hráčů, kteří jsou v Liberci na hostování právě ze Slavie. Trenér Liberce Luboš Kozel si na to ale po utkání i přes prohru 0:3 nestěžoval a bral to jako fakt.

Jak hodnotíte utkání na Slavii?
Slavia na nás od první minuty vlétla. Přečkali jsme patnáct minut a když jsem si říkal, že máme to nejhorší za sebou, že se zvedneme, ale dostali jsme gól ze standardní situace, pak druhý a za chvíli přišla penalta a za půl hodiny to bylo 3:0. Do druhé půle jsme chtěli kluky povzbudit, na nějaké střídání jsme moc neměli. Dohráli jsme to se ctí, druhý poločas jsme byli aktivnější, ale Slavia to měla pod kontrolou, brankář Vliegen nás podržel, my jsme měli šanci Kozáka, což je asi jedno z mála pozitiv. Průběh byl jednoznačný.

Kvůli dohodě se Slavií nemohlo hrát šest hráčů Slovanu. Myslíte, že s nimi v sestavě by výkon byl lepší?
Věřím, že určitě. Většina z nich patří do základní sestavy a výkon zvedá. Ale jsou to hráči Slavie, podmínky byly jasně dané a my to musíme respektovat.

Jak se díváte na pravidlo, kdy hostující hráči proti svému týmu nesmí nastoupit?
Chápu, že kluby, které mají více hráčů, je potřebují nechat hrát. Zase ti hráči, kdyby mohli hrát proti jejich klubu, cítí obrovskou motivaci a může to pro klub být kontraproduktivní. Efekt toho je, že hráče nechají hrát a oni se tam jednou vrátí.

Měl by být například nějaký limit na hostování do jednoho klubu?
To asi není otázka na mě. Pokud ale máme šanci některé z těch hráčů získat, je to pro nás plus. Mick je druhý nejlepší střelec ligy, Talovjerov nám ohromně pomohl v defenzivě, a i ti další jsou důležití. Nebudu tedy říkat, že bych byl rád, kdybych měl jen tři (úsměv).

Mrzí vás, že góly jste Slavii vlastně darovali?
Mrzí. Jestli nám doteď něco fungovalo, tak to byly standardky, z kterých jsme nedostali ani gól a teď jsme dostali dva. Ale zase kdybychom nedostali tyhle góly, třeba dá Slavie jiné. Ale mrzí mě to, protože jsou to laciné branky.

Jak jste hráče v poločase motivoval za stavu 0:3?
Viděl jsem, že tam sedí jak zmoklé slepice. Říkal jsem jim, že se to stalo, že nejsme první, komu se to na Slavii stalo. Věděl jsem, že to bude těžké, hodně těch hráčů nehraje stabilně ligu a herní praxi ničím nenahradíte. Navíc jdete do konfrontace do Slavii, která u nás patří k nejlepším. Pak navíc brzy prohráváte, soupeř je na koni. Nebylo to jednoduché, ale chtěli jsme druhý poločas odehrát tak, že ho neprohrajeme.

Červ a Višinský nastoupit mohli, protože jsou kmenoví hráči Liberce. Cítil jste u nich zvýšenou motivaci?
U Denise Višinského nevím, on toho moc nenamluví (úsměv). Lukáš Červ jsem rád že nastoupil, vrátil se z reprezentace se zdravotními problémy. Byl jeden ze tří hráčů, u kterých jsme řešili, jestli vůbec nastoupí.

Co střídání Rondiče ještě v první půli. Bylo to z výkonnostních důvodů?
On si o to střídání dokonce řekl, což mě mrzí možná víc, než kdybych ho chtěl vystřídat doopravdy hned. Měl zdravotní problémy s tříslem, potom, co byla odpískaná penalta si řekl o střídání, že ho bolí tříslo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, kozel, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, Stadion Eden, Lukáš Červ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky byly jasně dané, okomentoval absence v zápase na Slavii liberecký trenér Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.