Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan ustál dlouhé oslabení. S Baníkem remizoval 0:0

Liberečtí fotbalisté v jedenáctém ligovém kole přivítali Baník Ostrava. Myšlenky na vítězství narušil v závěru poločasu Gebre, který byl po faulu na Plavšiče vyloučen. Přesto mohl zápas vyhrát, v závěru měli velké šance Valenta a Van Buren. Nakonec gól nepadl a oba týmy berou po bodu.

První velkou možnost měli domácí už v 6. minutě. Frýdek krásně vysunul Van Burena, kterého vychytal Laštůvka. Druhá gólová příležitost přišla o tři minuty později. Gebre přetaženým centrem našel Preislera a Laštůvka se znovu vyznamenal.

Poté se osmělil i Baník, bránu ale neohrozil. Naopak Ve 22. minutě našel Mikula hlavu Matouška a Laštůvka měl další práci.

Dobrý výkon se Slovanu zkomplikoval v 38. minutě. Gebre přišlápl Plavšiče a rozhodčí mu po prozkoumání videa udělil červenou kartu. A hosté mohli přesilovku rychle využít. Almási hlavičkoval v ideální pozici, Vliegen ale vytáhl skvělý zákrok.

I přes přesilu se hrál zápas bez vážnějších příležitostí. Baník měl velkou šanci až v 68. minutě, Almási ale Vliegenovu bránu minul. Hosté pak měli tlak, jenže do vedení mohl jít Liberec. Frýdek se v 78. minutě hnal na Laštůvku, tísněný ale skórovat nedokázal. V 82. minutě se do vápna probil Valenta a dokázal vypálit, jenže opět ztroskotal na Laštůvkovi.

A další velká šance přišla vzápětí. Van Buren se dostal k hlavičce, tu zlikvidoval Laštůvka a liberecký útočník se pak jen držel za hlavu.

V závěru měl tlak opět Baník, branka ale nepadla a oba týmy se tak rozešly smírně 0:0.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0

Žluté karty: 39. Čvančara (kondiční trenér), 43. Matoušek, 50. Červ - 66. Cadu, 77. Kaloč, 81. Šehić, 90+1. Almási. Červené karty: 36. Gebre Selassie. Rozhodčí: T. Batík - J. Pečenka, P. Kotalík; VAR: L. Szikszay, AVAR: M. Volf. Diváci: 3858

FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula, Gebre Selassie (C), Talovjerov, Plechatý, Preisler (86. Fukala) - Valenta, Frýdek, Červ (57. Pourzitidis) - Matoušek (56. Prebsl), van Buren (90+2. Rabušic)

FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) - Ndefe, Frydrych, Lischka, Šehić - Cadu, Kuzmanović (67. Tetour), Kaloč, Plavšić - Almási, Klíma (67. Tijani)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, Theodor Gebre Selassie, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan ustál dlouhé oslabení. S Baníkem remizoval 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.