Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za mě to červená karta není, řekl k vyloučení Gebre Selassieho trenér Slovanu Kozel

Liberec proti Baníku i v deseti sahal po vítězství, domácí trenér Luboš Kozel tak byl po utkání zklamaný, že i přes dlouhé oslabení jeho tým má jen bod. Z vyloučení byl rozladěný, sám by za takový zákrok červenou kartu nedal.

Jaké je hodnocení zápasu s Baníkem?
Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli, protože jsme odvedli velmi dobrý výkon. Od první minuty jsme hráli velmi dobře a chybělo nám jen dát gól. Některé situace jsme neřešili ideálně, někdy nám kousek chyběl. Ale do červené karty, která námi otřásla, jsme byli lepší. Po půli jsme změnili rozestavení, ale chtěli jsme být aktivní. Baník držel více balon, měl nějaké nebezpečné situace, ale i ve druhé půli jsme větší šance měli my.

Jak hodnotíte červenou kartu pro Gebre Selassieho?
Ani to nechci hodnotit. Je to třetí sporná situace v řadě doma, kterou řešíme. Za mě to červená karta není, i když je mi jasné, že plno lidí bude mít jiný názor. Theo navíc nejdřív zasáhl balon, pak ho trefil do kotníku podrážkou, ok. Bylo nám vysvětlováno, že do kotníku je to žlutá karta, nad kotník červená. Před čtrnácti dny tu byla situace Šeda Matoušek, která byla hodnocena jinak. Já to hodnotit nechci, to ať udělají jiní.

Lukáš Červ musel nuceně střídat. Už víte, co mu je?
Má výron kotníku. O půli si to stahoval, jestli to půjde. Zkoušel to deset minut, ještě dostal žlutou kartu za faul na něj, pak ale musel jít dolů ze zdravotních důvodů.

Zatím spíš sbíráte body venku. Čím to je?
Chtěli jsme udělat vše pro to, abychom to změnili. Zápas ale byl ovlivněný červenou kartou, síly pak byly rozloženy jinak.

Co říkáte na výkon brankáře Baníku Jana Laštůvky?
Byl to jejich nejlepší hráč, chytil tři jasné šance.

Chystali jste se nějak speciálně na Plavšiče?
Chystali jsme se na celé mužstvo. Plavšič je silný na míči. Víme, v čem je jeho síla, neřekl bych ale, že by byl nějak nebezpečný ve finální fázi.

Jan Laštůvka o červené kartě: „Myslím, že to zápasu nepomohlo. Dnes už se zkoumá jakýkoliv skluz, hodně se spoléhá na video. Kdysi video nebylo a tolik červených karet se nerozdávalo. Nikdo neví, jestli opravdu ten hráč ho chce zranit, dojet, jestli síla úderu je taková, aby to bylo na červenou. Za mě to video spíš škodí."

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, baník, červená karta, trenér, Theodor Gebre Selassie, FC Baník Ostrava, Luboš Kozel, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Jan Laštůvka, Olivier Vliegen, Lukáš Červ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za mě to červená karta není, řekl k vyloučení Gebre Selassieho trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.