Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prohra a úlet kondičního trenéra. Posuzování situací přináší na hřiště i lavičky emoce, říká trenér Slovanu Kozel

Liberecký Slovan ve Zlíně prohrál, celý zápas, a především jeho závěr ale byl velmi nervózní a vyvrcholil strkanicí, do níž se zapojil kondiční trenér Slovanu Pavel Čvančara, který dokonce strčil do rozhodčího a viděl červenou kartu. Hostující trenér Kozel po utkání řekl, že celá situace byla zbytečná, ale připomněl, že Slovan v posledních utkáních neustále řeší některé výroky sudích a možná i to přineslo strkanici kondičního trenéra.

Inkriminovaná situace se odehrála v 85. minutě. Talovjerov chtěl po souboji s domácím Hrubým rychle vhazovat, jenže zlínský hráč míč vzal a nechtěl ho odevzdat. V tu chvíli k němu přiskočil liberecký kondiční trenér Čvančara míč mu chtěl vzít. Pak začala strkanice, Čvančara dostal červenou kartu a poté ještě  dokonce lehce strčil do rozhodčího Všetečky.

Trenér Slovanu Luboš Kozel po utkání uznal, že celá situace byla zbytečná. Snažil se ale kondičního trenéra obhájit. „Přišlo by to zbytečné. Je to ale asi reakce na sled událostí, které poslední zápasy cítíme,“ řekl. Na mysli měl například červenou kartu pro Gebre Selassieho nebo zákrok boleslavského brankáře Šedy, za kterou naopak byla jen karta žlutá.

Emoce na hřiště podle Kozla přináší právě rozhodčí. „Je tam plno situací, které jsou nějak posouzené a tu nervozitu na hřiště a lavičku to přináší,“ myslí si.

Vše podle něj vlastně začalo už na začátku zápasu, kdy k jedné takové situaci došlo. Faulovaný byl Matoušek a zápas pro něj skončil po pár minutách. „Má zraněný kotník jednoznačně přišlápnutý od hráče, bez karty. Nechápu to,“ řekl.

Liberecký záložník navíc bude chybět nejspíš do konce podzimní části. „Má konec podzimu,“ potvrdil Kozel.

Ten uznal, že domácí byli v utkání agresivnější a nebezpečnější. „Věděli jsme, že herně na tom budeme lépe než domácí, to ale nerozhoduje. Zakončit nebo dostat do šestnáctky dobrý míč, to v dnešním fotbale rozhoduje a my jsme to neřešili správně,“ uvedl.

Jeho týmu pomohla penalta, kdy byl faulovaný Mikula. Prohřešek ale odhalilo až video. „Šel míč ze strany. Chtěl jsem ho levačkou trefit, ale nepovedlo se mi to. Někdo mě trefil do druhé nohy na holeň. Myslím, že to penalta byla. Bolelo mě to, i když jsem měl chránič,“ popsal sám faulovaný Jan Mikula.

Jeho tým nevyhrál čtyři zápasy v řadě. Další příležitost bude mít v sobotu, kdy do Liberce přijede sousední Jablonec. „Chtěli bychom vyhrát, ať už bychom hráli proti komukoliv. Neřekl bych, že předvádíme tak hrozný fotbal na to, abychom čtyřikrát po sobě nevyhráli. Nesmíme se bát hrát a hlavně musíme dál makat. Doufám, že to pak přijde,“ dodal.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, zlín, čvančara, mikula, vyloučení, trenér, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, červená karta, FC Fastav Zlín, Jan Mikula, FK Baumit Jablonec, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohra a úlet kondičního trenéra. Posuzování situací přináší na hřiště i lavičky emoce, říká trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.