Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dohra výstupu kondičního trenéra Slovanu. Trest od klubu, čeká ho disciplinárka

Po utkání Slovanu ve Zlíně se nejvíc řešil úlet hostujícího kondičního trenéra Pavla Čvančary, který se v závěru utkání přetahoval o balon s domácím hráčem Hrubým a po udělení červené karty navíc ještě strčil do hlavního rozhodčího. Liberecký klub už Čvančaru potrestal, trenér se omluvil rozhodčím i Hrubému, přesto ho kvůli červené kartě ještě čeká disciplinárka, kde může přijít další trest.

„Kondiční trenér Pavel Čvančara byl za své chování při nedělním utkání ve Zlíně v rámci našich interních pravidel tvrdě potrestán. Uznal svou chybu a trest, který zahrnoval i finanční sankci, akceptoval,“ uvedl za klub sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

K incidentu se vyjádřil i sám kondiční trenér. „V 85. minutě se od domácího hráče Roberta Hrubého odrazil míč za pomezní čáru, před naši lavičku. V momentě, kdy se pro něj sehnul Maksym Talovjerov, ho Robert Hrubý posunul a pak vzal do ruky. Vyběhl jsem z lavičky a snažil se mu ho vzít, přičemž došlo ke vzájemnému kontaktu, kdy mi Robert roztrhl rozlišovací triko a já do něj strčil. Okamžitě jsem si uvědomil své nevhodné chování a čekal jsem za něj žlutou kartu. Velice mě zaskočilo, že jsem dostal přímo červenou kartu a v emocích jsem bohužel zareagoval neadekvátně i směrem k hlavnímu rozhodčímu. Po chvilce jsem toho litoval, ale bohužel už jsem nemohl inkriminovaný moment vzít zpět,“ uvedl.

Čvančara se už po konci utkání šel omluvit rozhodčím. „Po zápase jsem se byl omluvit všem rozhodčím i delegátovi. Vše mi vysvětlili a podali jsme si ruku,“ dodal.

Už na cestě do Liberce pak také komunikoval se zlínským Hrubým. „Trénoval jsem ho a mám s ním výborný vztah. Vše jsme si vysvětlili a popřáli hodně štěstí,“ řekl.

Celé situace liberecký kondiční trenér lituje. „Moje chování bylo neprofesionální a velice celého momentu lituji. Do budoucna se v tom změním a podobné emotivní vystupování se už nebude opakovat. Trest, který bude následovat, musím přijmout a z celé situace se poučit,“ uzavřel.

Čvančarův úlet bude řešit i disciplinární komise, protože dostal červenou kartu a objevil se i v zápise o utkání. Od disciplinárky mu hrozí zákaz zastavení činnosti až na šest měsíců. Pro Čvančaru by zlákat činnosti byl komplikací i z toho důvodu, že stejnou funkci vykonává i u reprezentačního áčka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, čvančara, trenér, Robert Hrubý, červená karta, FC Fastav Zlín, Zdeněk Koukal, Maksym Talovjerov, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohra výstupu kondičního trenéra Slovanu. Trest od klubu, čeká ho disciplinárka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.