Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tvrdý trest pro kondičního trenéra Slovanu. Za napadení rozhodčího nesmí dvanáct zápasů vykonávat funkci

Kondiční trenér libereckých fotbalistů Pavel Čvančara nesmí 12 soutěžních zápasů vykonávat svoji funkci a zároveň musí zaplatit pokutu 40 tisíc korun. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) ho potrestala za napadení protihráče a hlavního rozhodčího v utkání 12. kola nejvyšší soutěže ve Zlíně.

Čvančara neudržel nervy v závěru vypjatého víkendového utkání, v němž Zlín zvítězil 2:1. Domácí záložník Robert Hrubý vzal v 85. minutě do rukou míč poté, co se po souboji s protihráčem dostal do autu. Liberecký kondiční trenér po něm vystartoval, a když za to dostal rovnou červenou kartu, vyběhl i směrem k rozhodčímu Janu Všetečkovi a lehce ho strčil do oblasti hrudníku.

Čvančara se po zápase všem sudím i delegátovi omluvil a spojil se i s Hrubým. Na začátku týdne dostal blíže nespecifikovanou pokutu od libereckého klubu. Čvančara, který zastává stejnou funkci i u české reprezentace, uvedl, že incidentu lituje a trest přijímá. „Moje chování bylo neprofesionální a velice celého momentu lituji. Do budoucna se v tom změním a podobné emotivní vystupování se už nebude opakovat. Trest, který bude následovat, musím přijmout a z celé situace se poučit," řekl po zápase Pavel Čvančara.

Podle disciplinárního řádu mu za napadení delegované osoby hrozilo zastavení činnosti až na šest měsíců nebo pokuta až do výše 50 tisíc korun. Disciplinární komise se vzhledem k blížící se zimní přestávce rozhodla pro zápasový trest.

Trenéra potestal i klub. „Kondiční trenér Pavel Čvančara byl za své chování při nedělním utkání ve Zlíně v rámci našich interních pravidel tvrdě potrestán. Uznal svou chybu a trest, který zahrnoval i finanční sankci, akceptoval," uvedl sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

Do konce podzimní části sezony odehraje Liberec ještě čtyři ligová kola a jedno utkání domácího poháru. Zbylých sedm duelů si Čvančara odpyká v jarní fázi, trest mu vyprší v průběhu března. Na mezinárodní zápasy, tedy reprezentaci, se zákaz činnosti od komise nevztahuje. Národní tým v listopadu odehraje přípravná utkání s Faerskými ostrovy a v Turecku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, Zlín, čvančara, vyloučení, trenér, napadení, Ligová fotbalová asociace, Robert Hrubý, Zdeněk Koukal, Turecko, Faerské ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tvrdý trest pro kondičního trenéra Slovanu. Za napadení rozhodčího nesmí dvanáct zápasů vykonávat funkci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.