Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Derby ovládl Slovan. Po brankách Rabušice a van Burena vyhrál 2:0

U Nisy se odehrálo devětapadesáté ligové podještědské derby. A nakonec slaví domácí Liberec, který díky gólům útočníků Rabušice a van Burena vyhrál 2:0. Liberečtí se tak posunuli na šesté místo, Jablonec je dvanáctý.

V úvodu byli aktivnější domácí. V šesté minutě se do vápna probíjel Višinský, jeho ránu ale zblokovala obrana. Pak proti střele Červa opět zakročili hostující obránci. Jablonec zahrozil ve 14. minutě, kdy Houskův centr proletěl těsně vedle tyče.

V 19. minutě mohli jít hosté do vedení. Cools poslal centr před bránu, jenže hned dva jablonečtí hráči míč v jasné pozici nedokázali dostat do sítě. Liberec ale vypadl z tempa, nedařilo se mu držet míč a Jablonec měl tlak. Až ve 23. minutě opět útočil Slovan, po krásné kombinaci Višinský místo střely ještě hledal Rabušice a ten už se k zakončení nedostal. O chvíli později se na druhé straně Chramosta radoval z gólu, už před tím ale byl máván ofsajd.

Domácí Talovjerov pak kopal přímý kop z nebezpečné vzdálenosti a trefil zeď, domácí pak na bránu neprocpali ani další tři střely. Ve 34. minutě zachránil Slovan skvělým zákrokem na čáře Vliegen. Rušný zápas pokračoval. Višinský centroval a trefil ruku Akpudjeho, penalta se ale nepískala.

Ve 40. minutě šel Slovan do vedení. Červ vrátil roh do vápna, kde byl Rabušic a pohotově otevřel skóre – 1:0. V závěru půle ještě zahrozil Chramosta, který v dobré možnosti poslal míč nad břevno.

Ve druhé půli se musel předvést Vliegen. Ten nejprve dobře zareagoval na Houskovu tečovanou ránu a poté vyboxoval i míč směřující pod břevno. V 56. minutě dostal Jablonec příležitost skórovat. Mészáros zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Míč už měl postavený Chramosta, jenže VAR našel před tím jablonecký ofsajd a rozhodčí penaltu odvolal.

Domácí poprvé výrazně zahrozili až v 69. minutě, po dobré kombinaci se k ke střele dostal van Buren, jenže přestřelil. O pět minut později už ale byl úspěšnější. Višinský našel holandského útočníka úplně volného a pro něj už nebyl problém skórovat – 2:0. Hosté se snažili alespoň o snížení. Ránu Kratochvíla zblokovala obrana, Šulc poté přestřelil. Liberec zase vyrážel do brejků, jeden zakončoval van Buren a těsně minul.

Slovan Liberec - FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 42. Rabušic, 75. van Buren. Rozhodčí: Černý – Caletka, Líkař. ŽK: 55. Mészáros, 64. Višinský, 70. Prebsl – 50. Kratochvíl, 51. Heidenreich, 64. Chramosta, 72. Houska. Diváci: 3 758.

FC Slovan Liberec: Vliegen – Prebsl, Talovierov, Plechatý – Mikula, Červ, Frýdek (83. Pourzitidis), Višinský (83. Fukala), Meszáros (61. Preisler) – van Buren (89. Kozák), Rabušic (61. Rondič)

FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Heidenreich, Krob – Cools, Houska, Kratochvíl, Polidar – Jovovič (83. Patrák), Chramosta (77. Šulc), Sejk

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, jablonec, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby ovládl Slovan. Po brankách Rabušice a van Burena vyhrál 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.