Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trenér Slovanu Kozel: Druhý poločas jsme nezvládli, zasloužená porážka

Liberečtí fotbalisté na výhru v derby v Brně nenavázali. Kvůli špatné druhé půli prohráli 0:3 a podle trenéra Liberce Luboše Kozla byla porážka zasloužená. Mrzelo ho, že Liberečtí neproměnili některou z velkých šancí, které měli v prvním poločase.

Jaké je vaše hodnocení zápasu?
Pro nás je hodnocení negativní. Druhý poločas jsme nezvládli a odjíždíme se zaslouženou porážkou. První půle byla vyrovnaná, větší šance jsme měli my, Mick van Buren šel dvakrát sám na gólmana, Preisler měl hlavičku z malého vápna. Kdybychom něco proměnili, asi by se zápas vyvíjel jinak. Ve druhé půli jsme neuhlídali roh, pak jsme udělali velkou chybu. Domácí narostli, čekali na naše chyby a byli nebezpeční. Nakonec to dotáhli k poklidnému vítězství.

Matěj ValentaV prvním poločase to nebylo tak hrozný, ale upřímně nevím, co se pak stalo. Po tom prvním gólu jsme se rozsypali, beru to na sebe, protože to byl můj hráč."

Podle Matěje Valenty jste se chystali na tři rozdílové hráče – Řezníčka, Ševčíka a Alliho. Řezníček skóroval, Ševčík má 1+1 a Alli byl asi klíčovým mužem Brna. Kde se stala chyba?
Naší kluci o zmíněných hráčích věděli a věděli, jak na ně hrát. Druhý gól byl darovaný a při třetím gólu jsme Řezníčka nepokryli, to byla naše chyba.

Minule jste vyhráli derby, teď přišla další porážka. Co s tím?
Liga je vyrovnaná, každý může porazit každého. Jsme už také v období, kdy terény nebudou nejlepší. Bude to více o bojovnosti než o fotbalovosti a s tím máme problém. Příští kolo máme Hradec a jestli chceme uspět, musíme se s tím vyrovnat.

Celé hodnocení trenéra Kozla

Liga končí nezvykle brzo, může to být i kvůli terénům pro vás výhoda?
Když se nebude hrát teď, bude se hrát v lednu, a to terény nebudou lepší, spíš ještě horší. Tako to ale je a musíme to brát jako fakt.

Jak moc klíčový byl první gól, kdy mělo Brno velký závar a několik střel?
Do teď jsme v lize nedostali z rohu gól. Bylo to na tři zakončení a když dostanete gól z rohu, vždycky tam nějaká chyba je.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, brno, kozel, FC Zbrojovka Brno, Luboš Kozel, FC Slovan Liberec, Matěj Valenta, Mick van Buren, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Slovanu Kozel: Druhý poločas jsme nezvládli, zasloužená porážka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.