Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Proti Hradci to vždy bolí, řekl trenér Slovanu Luboš Kozel

Byl to pro Slovan důležitý zápas. Po vysoké prohře v Brně potřeboval opět naplno bodovat, do Liberce ale přijel Hradec, který hraje v dobré formě a zápasy proti němu jsou velmi těžké. Po vítězství tak mohl být domácí trenér Kozel spokojený.

Jaký byl zápas proti Hradci?
Cením si toho, že jsme to zvládli vítězně. Věděli jsme, že nic lehkého nás nečeká. S Hradcem je to vždy nepříjemný zápas, bolí to a musíte to odpracovat, což se potvrdilo. Vstup do utkání jsme měli aktivní a do gólu to bylo docela fotbalové. Hned po brance jsme ale udělali několik chyb v přechodové fázi. Hradec se dostal ke standardkám u vápna a zatlačil nás. Skoro do konce první půle byl lepší. Druhý poločas už jsme bránili lépe a dokázali jsme přidat druhou branku, která utkání rozhodla. Za poctivost a pracovitost jsme si vítězství asi zasloužili.

Střelec druhé branky Imad Rondić: „Pro nás to byl důležitý zápas. Potřebovali jsme vyhrát, což se nám podařilo. Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme gól, a poté byla pasáž, kde to bylo dost vyrovnané, hrálo se na obě strany. Myslím si, že tím druhým gólem jsme rozhodli zápas, a že jsme zaslouženě vyhráli.“

Jak byste zhodnotil výkon obránců? Hradec sice měl několik nadějných akcí, ale asi žádnou gólovou možnost.
Jsem spokojený. Udrželi jsme nulu poté, co jsme v Brně obdrželi tři góly. Hradec má velkou kvalitu v útoku, připravovali jsme se na to a zvládli to.

Jak jsou pro vás aktuálně důležití Mick van Buren a Matěj Valenta?
Mick je rozdílový hráč, má devět branek nikdo jiný nemá ani dvě, to hovoří za vše. U Matěje Valenty jsem rád, že tu je. Střídá geniální věci se zbytečnými chybami. Byl nemocný, v Brně hrál po nemoci poprvé. Nepochybuji, že to je výborný fotbalista, určitě ale ještě může podávat lepší výkony.

Co Christián Frýdek. Stal se z něj náhradník?
I u něj je příčinou zdravotní stav. Na Bohemce se zranil, pak se sice rychle vrátil, ale stále to není ono a do konce podzimu to asi nebude stoprocentní. Pořád si stěžuje, že o tom kotníku ví. Potom ani výkony nemohou být stoprocentní. Na jeho místě hraje Denis Višinský a hraje dobře. I V Brně, kdy tam Frýďas šel, tak tomu moc nepomohl. Zima mu ale pomůže, uzdraví se a dostane se zase do formy.

Jak se vám líbil gól Imada Rondiće?
To je Imad. Tutové šance je schopen zahodit nebo při nich vymýšlí a pak z krkolomných pozic dává branky. Tahle patří mezi ně. Nůžkami to na tréninku zkouší hodně. Jsem rád, že gól dal, je jeho první v sezóně, trochu se trápil a měl zápasy, kdy spíš hrál se soupeřem než s námi.

Na zápase byl i legendární trenér Škorpil, který vedl Liberec. Vy jste teď se Slovanem uhrál 1400. bod v lize. Jak si toho ceníte?
Teď jsem se to dozvěděl. Z těch bodů uhrál 850 trenér Škorpil, ne? (smích)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hradec, kozel, FC Hradec Králové, trenér, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, FC Zbrojovka Brno, Bílí Tygři Liberec, Imad Rondić, Mick van Buren, Matěj Valenta, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proti Hradci to vždy bolí, řekl trenér Slovanu Luboš Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.