Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan zakončil ligový podzim prohrou. V mlze nestačil v Teplicích 1:2

Hodně zvláštní zápas odehrál liberecký Slovan na závěr podzimní části. V Teplicích totiž byla hustá mlha a většina utkání nebyla z tribuny pořádně vidět. Utkání se přesto hrálo a dohrálo a Slovan ho prohrál 1:2. Jedinou branku Liberce dal Mikula. Slovan ještě čeká osmifinále domácího poháru proti Olomouci v sobotu 26. listopadu U Nisy.

Domácí šli do vedení už v šesté minutě. Trubač centroval do vápna a Žák hlavou poslal míč přesně k tyči – 1:0. Ve 13. minutě mohlo být ještě hůř. Balon propadl na roh vápna k osamocenému Hyčkovi, ten ale prudkou ranou těsně minul.

A tak se ukázali Liberečtí. Rabušic v 16. minutě využil chyby v rozehrávce domácích, jenže z úhlu Grigara nepropálil. Jenže hned vzápětí přišla další chyba, Rabušic poslal míč do vápna, van Buren ho postrčil Mikulovi a ten hokejovým blafákem obešel Grigara – 1:1.

Rušnou dvacetiminutovku ukončil hlavičkou Gning, kterou Vliegen tentokrát lapil. Hráče trápila mlha, která postupně velmi zhoustla a jako by s ní odešly i šance. Až do konce první půle žádné větší možnosti nepřišly.

Druhá půle se hrála s lépe viditelnými balony, pro televizní diváky ale šlo nadále o utrpení. V padesáté minutě se do zakončení dostal Rabušic, který pálil na bližší tyč. O dvě minuty později šel po přihrávce Višinského na Grigara Valenta, ten ale domácího brankáře ani na dvakrát nepřekonal.

Liberec nadále tlačil, hodně aktivní v zakončení byl především Valenta. Jenže po hodině hry nevyužité šance trestaly Teplice. Urbanec napřáhl z hranice vápna a trefil přesně – 2:1.

Gól dobrou část zápasu pro Slovanu ukončil, v dalším průběhu byly lepší Teplice. Zápas byl pak kvůli mlze na chvíli přerušen, nakonec se ale hrálo dál. V 80. minutě se po ráně Trubače předvedl Vliegen, Liberec se do zakončení dostal až v 82. minutě, kdy hlavičkoval vedle Kozák. Z následného protiútoku mohli domácí rozhodnout, Mareček ale přestřelil.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 6. Žák, 61. Urbanec - 18. Mikula. Žluté karty: 48. Gning. Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Slavíček; VAR: Petřík, AVAR: Nehasil

FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, Kučera, Jukl, Urbanec – Trubač – Žák, Gning

FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie (C), Talovjerov, Plechatý – Fukala, Červ, Valenta, Mikula – Višinský – Rabušic, Van Buren.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, teplice, FC Slovan Liberec, FK Teplice, SK Sigma Olomouc, Lužická Nisa, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zakončil ligový podzim prohrou. V mlze nestačil v Teplicích 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.