Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mick van Buren sestřelil hattrickem Olomouc. Dám si hodně vody, smál se po utkání

Nizozemský útočník Mick van Buren podle svých slov prožívá ve Slovanu nejlepší období kariéry. V lize nastřílel na podzim devět gólů a v posledním utkání podzimu nastřílel v Mol cupu hattrick Olomouci. Když dal za Liberec hattrick v lize proti Teplicím, řekl, že si dá se spoluhráči pár piv a stal se terčem kritiky biatlonisty Krčmáře. Po třech brankách Olomouci tak se smíchem hlásil, že nyní si dá raději hodně vody.

Jak jste viděl zápas s Olomoucí?
Jaký byl zápas? Byl to náš poslední zápas roku, prvních třicet minut jsme hráli velmi dobře a agresivně. Pak Olomouc začala hrát trochu jinak, více náš presovali a měli nějaké šance. Pak dali gól. Ve druhé půli jsme podle mě hráli velmi dobře, a nakonec jsme přidali další dva góly. Předvedli jsme dobrý výkon.

Trenér Kozel o van Burenovi „Je pro nás důležitý a dokazuje to v průběhu celého podzimu. Ukázal kvalitu ve finální fázi, dal góly, ale hrál dobře i v poli. Je to rozdílový hráč. Byl bych rád, aby tu zůstal i v další sezoně, jeho přístup v tréninku a jeho charakter jsou velkým přínosem pro tým."

Navázal jste na dobrý podzim, v lize jste dal devět gólů, nyní hattrick. Byl to váš nejlepší půlrok v kariéře?
Asi jo. V Dánsku jsem taky za půl roku dal deset gólů. Teď ale jsem starší, mám víc zkušeností a myslím, že to je nejlepší období mé kariéry. Jsem moc rád, že jsem v Liberci.

Čím to je, že zrovna v Liberci se vám tak daří?
Tady hraji v útoku, třeba v Budějovicích jsem hrál víc z křídla nebo playmakera. Tam to bylo také dobré, ale neměl jsem taková čísla, jako tady. To je podle mě rozdíl. V Liberci jako útočník dám víc gólů, v Budějovicích jsem dal třeba jen jeden.

Mick van Buren po Olomouci

V Liberci máte být až do konce sezony. Víte už, jestli tu opravdu zůstanete?
Žádné informace nemám. Měl bych tu být do konce sezony, s tím takhle počítám, budu tady. Jsem moc rád, že jsem v Liberci, už jsem to říkal mockrát. Myslím, že i pro mě to bude nejlepší. Dávám góly a s týmem mi to funguje.

Na konci sezony vám ve Slavii končí smlouva. Dokážete si představit, že byste v Liberci zůstal?
Vůbec nevím, jak to bude. V Česku jsem šest, sedm let a bude záležet na dalších okolnostech.

Trenér Kozel po postupu v poháru

Jak oslavíte hattrick?
Dám si hodně vody, užiju si klid (smích). Ne, je konec podzimní sezony, podali jsme dobrý výkon, dáme si pár piv (smích).

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, olomouc, van buren, mol cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mick van Buren sestřelil hattrickem Olomouc. Dám si hodně vody, smál se po utkání  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.