Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Historický úspěch. Ženský tým Slovanu porazil Slavii 2:1

Liberecký ženský fotbal slaví historický úspěch. Vůbec poprvé se mu podařilo v ligovém utkání porazit pražskou Slavii. V devátém kole nejvyšší soutěže Liberec porazil účastníka Ligy mistrů 2:1, když v nastavení rozhodla Aneta Buryánová.

Dlouho to přitom vypadalo, že Slovan opět vyjde na prázdno. Ve 22. minutě skórovala hostující keňská hráčka Wefula Nekesa. Jenže další branku Pražanky nepřidaly a v závěru přišel velkolepý obrat.

Nejprve v 82. minutě vyrovnala Michaela Harvilová a v první minutě spustila euforii Aneta Buryanová, která krásnou ranou rozhodla.

„Řekla jsem si, že to probořím nártem na zadní tyč. (směje se) Euforie byla vážně neskutečná. V první chvíli jsem tomu nevěřila, některé holky na hřišti dokonce brečely. Tohle jsme si ani nepředstavovaly, jsme hrozně rády. Ukázaly jsme si, že i s takovým soupeřem a ještě se spoustou zraněných hráček můžeme hrát a porazit ho. Byly jsme jeden tým a dokázaly to,“ popsala pro klubový web šťastná střelkyně.

Pro ženy Slovanu jde o vůbec první výhru nad Slavií v historii. „Dokážeme se Slavii vyrovnat, bylo to vidět celý podzim. Myslím, že nás ani nejlepší týmy už neberou jako outsidery, naopak jsme plnohodnotné soupeřky. Výhry si vážíme my, trenéři i vedení,“ dodala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, ženy, fotbal, slavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historický úspěch. Ženský tým Slovanu porazil Slavii 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.