Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bude záležet na každém utkání, říká před startem ligy trenér Slovanu Kozel

Slovan zažil netradiční zimní přípravu, která vlastně trvala jen tři týdny. Během nich trénoval v Liberci a poté na desetidenním soustředění na Maltě, kde stihl tři utkání. Nyní už vše směřuje k prvnímu ostrému utkání, které se odehraje v neděli U Nisy proti Pardubicím. „Uděláme vše pro to, abychom ho zvládli a dobře odstartovali,“ řekl na tiskové konferenci před startem jarní části soutěže trenér Luboš Kozel.

Podle něj vlastně ani nešlo o plnohodnotnou zimní přípravu. Slovan ještě v listopadu a prosinci stihl postup v poháru a poté zimní Tipsport cup. Až kolem Vánoc byla dovolená a teprve v lednu začala příprava. Ta trvala pouhé tři týdny. „Týden jsme strávili tady a poté byli skoro dva týdny na Maltě, kde jsme se účastnili Tipsport Malta Cupu. Příprava byla velmi krátká. Odehráli jsme tři přípravná utkání a liga je tu,“ řekl trenér Luboš Kozel.

Theo Gebre Selassie o přípravě „Je pravda, že jsem neměl moc energie na extra posilování, které když nedělám, tak vypadám hubeně. To značí, že jsme měli vydatné tréninky a nebylo moc energie dělat něco extra. Byly momenty, kdy jsme se museli s trenérem domlouvat, že by bylo lepší nějakou jednotku vynechat. Ale myslím, že jsme nakonec my – zkušenější hráči – absolvovali veskrze všechno."

Tým přišel o nejlepšího střelce Micka Van Burena, který na podzim nastřílel devět ligových branek a vrátil se do Slavie. „Pracovali jsme na tom, aby to bylo znát co nejméně. Do útoku přišel Victor Olatunji, který má předpoklady pro to, aby třeba Micka nahradil. Samozřejmě přichází do prostředí a ligy, ve kterých nepůsobil, což je vždy s otazníkem,“ dodal trenér.

Tým přišel také o důležitého stopera Talovjerova. U něj je ale možné, že by se ještě U Nisy mohl objevit. „U Maksyma by se dalo říct, že je to určitě pravděpodobnější než u Micka. Ale je to otázka jednání a jde o hráče Slavie. Přestupové období končí až 19. února. Je možné, že se některé věci budou řešit ještě v průběhu ligy,“ myslí si Kozel.

Do nedělního startu už tak fanoušci posily očekávat nemají. „Myslím, že na Pardubice půjdeme spíš v tom složení, ve kterém jsme teď. Není ale úplně klid, že bychom nic neřešili. Mužstvo ještě chceme doplnit,“ dodal trenér.

Ten už se plně soustředí na nedělní start s Pardubicemi. I když jsou poslední, Slovan je podle něj nehodlá podcenit. „Myslím si, že je to velice ošidné. První zápasy jsou vždy specifické. Takové to, že hrajete s momentálně posledním mužstvem, svádí k podcenění, ale to tam vůbec nesmí být. Pardubice jsou velice fotbalové mužstvo, které má silný střed hřiště. V zimě doplnily mužstvo a přivedly nějaké hráče. Už závěr podzimu měly dobrý. Na Slovácku sahaly po bodu a následně remizovaly s Plzní. V závěru je nikdo jednoznačně neporazil. Mají nového trenéra, se kterým se prezentují fotbalovým projevem,“ varuje Kozel.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky trenér, Pardubice, Luboš Kozel, Malta, U Nisy, Liberec, Mick van Buren, Tipsport, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude záležet na každém utkání, říká před startem ligy trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.