Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan na úvod jara ztratil. U Nisy remizoval s posledními Pardubicemi 1:1

Liberečtí fotbalisté v úvodním zápase jarní ligové části ztratili dva body za remízu s Pardubicemi. Do zápasu v mrazivém počasí přitom Slovan vstoupil dobře, měl velký tlak a nakonec šel i do vedení, o to ale přišel v úvodu druhé půle po vlastním gólu Plechatého a další gól přidat nedokázal.

Úvod patřil domácím, do dobrých šancí se dostal Višinský a hned dvakrát Olatunji, z velkého tlaku ale branka nepadla. A tak se začali osmělovat hosté, kteří v průběhu poločasu vyrovnali hru.

Když už se zdálo, že v první půli branka nepadne, udeřil Slovan. Po rohu hlavičkoval Prebsl, z úhlu pálil Červ a na správném místě byl Olatunji, který se tak trefil ve své premiéře – 1:0. Zvýšit mohl vzápětí Preisler, jeho pěkná rána ale těsně minula růžek Nitovy brány.

Pardubice ale hned v úvodu druhé půle srovnaly, když si Janoškův roh srazil do vlastní brány Plechatý – 1:1.

Liberečtí pak měli optický tlak, šance ale měly oba týmy. Tu asi největší měl po hodině hry Černý, kterému do rány skočil Prebsl. Další branka tak nepadla a oba týmy v jarní premiéře berou po bodu.

Slovan Liberec - FK Pardubice 1:1 (1:0)

Branky: 40. Olatunji - 48. Plechatý (vlastní). Žluté karty: 22. Vliegen, 33. Ghali - 90+1. Šimek. Rozhodčí: P. Orel - L. Ratajová, T. Mokrusch; VAR: O. Berka, AVAR: M. Vlček. Diváci: 1508

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C), Prebsl, Plechatý - Fukala, Červ, Višinský (74. Rabušic), Valenta (74. Doumbia), Preisler (88. Mészáros) - Olatunji (62. Rondić), Ghali (62. Frýdek)

FK Pardubice: Nita - Icha (5. Kostka), Vlček, Hranáč, Helešic - Hlavatý (87. Šimek), Vacek, Janošek - Pikul (46. Lima), Černý (C) (Krobot), Tischler

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na úvod jara ztratil. U Nisy remizoval s posledními Pardubicemi 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.