Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan v poháru končí ve čtvrtfinále. Se Spartou vypadl na penalty

Liberečtí fotbalisté končí v poháru ve čtvrtfinále. U Nisy dlouho vedli brankou Rondiće, Sparta poté otočila, ale Liberec v nastavení vyrovnal. Nakonec tak rozhodly penalty, které Sparty vyhrála 5:3 a postupuje do semifinále.

Slovan začal skvěle. Už v první minutě si na Preislerův centr naskočil Rondić a Kovář se štěstím zakročil. Jenže už v páté minutě Tupta poslal míč na zadní tyč a Rondić měl jednoduchou práci – 1:0. Hosté se hodně zlobili, protože situace vypadala ofsajdově, rozhodčí ale gól uznal.

Sparta se po inkasované brance probrala a ve zbytku poločasu domácí tlačila. Měla také hned dva velké závary, Liberec je ale se štěstím ubránil. Domácí navíc přišli o kapitána Gebre Selassieho, který se zranil poté, co jej zalehnul Haraslín.

Druhý poločas přinesl nejprve možnost Sparty, kdy Zelený vracel míč před prázdnou bránu, domácí se ale ubránili. Po hodině hry nejprve posílal dobrý centr do vápna Frýdek, o chvíli nasadil k sólu Tupta, kterého včasným vyběhnutím zastavil Kovář. V 67. minutě se odhodlal k ráně Frýdek a balon přeletěl růžek Kovářovy brány. O dvě minuty později už měl Liberec gólovku. Rondić vybojoval balon, předložil ho Doumbiovi a balon na cestě do brány vykopl jeden z obránců.

V 75. minutě tak Sparta srovnala. Kuchta se dostal k odraženému balonu a poslal ho do sítě – 1:1. Stejný hráč pak o šest minut později vstřelil i druhý gól, když si našel správný prostor po odrazu míče od tyče poslal Spartu do vedení – 2:1. Jenže domácí Slovan se nevzdal a už v nastaveném čase dokázal vyrovnat. A zařídili ho střídající hráči. Meszáros poslal centr a Rabušic ho hlavou poslal za Kováře – 2:2.

V nervydrásajícím závěru mohla Sparta strhnout na svou stranu, rána Mejdra mířila do sítě, ale zachránil Meszáros. A tak se šlo do prodloužení. V závěru toho prvního měla gólovku Sparta, když Sadílek napálil břevno. V druhém už žádná větší šance nebyly a o postupujícím tak rozhodly penalty. V nich byla úspěšnější Sparta, když jako jediný neproměnil Červ a Liberec tak končí ve čtvrtfinále.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:3p (1:0, 2:2)

Branky: 5. Rondić, 90+2. Rabušic - 76. a 82. Kuchta. Žluté karty: 72. Tupta, 78. Preisler, 84. Pourzitidis, 112. Varfolomejev - 64. Čvančara, 70. Krejčí, 122. Zelený. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Mokrusch; VAR: Orel, AVAR: Kříž. Diváci: 3258

FC Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (C) (35. Valenta), Prebsl, Pourzitidis - Ndefe (86. Rabušic), Červ, Doumbia, Frýdek (97. Varfolomejev), Preisler (86. Polyák) - Rondić (77. Olatunji), Tupta (77. Mészáros)

AC Sparta Praha: Kovář - Vitík, Panák (91. Sørensen), Krejčí - Mejdr (116. Karabec), Laci (63. Sadílek), Kairinen, Zelený - Čvančara (88. Daněk), Haraslín (88. Mabil) - Minčev (63. Kuchta)

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pohár, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan v poháru končí ve čtvrtfinále. Se Spartou vypadl na penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.