Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan se trápí. Prohrál s Bohemians a na jaře doma ještě nevyhrál

Liebrečtí fotbalisté chtěli po vyřazení z domácího poháru zabrat a v lize porazit Bohemians. Jenže to se vůbec nepovedlo, když pražský tým v Liberci vyhrál 3:1. Slovan na jaře ve čtvrtém domácím utkání nedokázal vyhrát, z posledních sedmi zápasů má jen jednu výhru a propadá se tabulkou ke skupině o záchranu, na kterou má náskok už jen jednoho bodu.

Od úvodu se hrálo rušné utkání. Už v šesté minutě mohli jít do vedení domácí. Tupta připravil ideální pozici pro Rondiće, toho ale vychytal Jedlička. A tak udeřili hosté. Kovařík vyslal Drchala do střelecké pozice před Vliegena a hostující útočník skóroval.

Liberečtí se pak hnali za vyrovnáním, dobrou možnost měl Valenta, který hlavou minul, na hranici vápna si pak míč rovnal Tupta, hostující obrana ale zasáhla. A tak hosté udeřili podruhé. Exliberecký Matoušek se v 45. minutě dostal až před Vliegena a nedal mu šanci – 0:2.

Do druhé půle poslali domácí Frýdka a Olatunjiho a hned v jejím úvodu po přihrávce druhého jmenovaného zahrozil Rondić. V 54. minutě se Liberci podařilo snížit, když Prebsl dorazil do brány Jedličkou vyražený míč po krásně zahraném přímáku Tupty – 1:2.

Tupta o pět minut později mohl vyrovnat a hostující brankář se znovu předvedl. Jenže v 74. minutě přišlo další zaváhání domácí obrany, Matoušek proběhl celé hřiště, udělal kličku Vliegenovi a druhým gólem v utkání zvýšil na 1:3.

Liberec už pak sílu ani na snížení nenašel, naopak hostující Köstl mohl v nastavení přidat čtvrtý gól, jenže skvěle zakročil Vliegen.

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1:3 (0:2)

Branky: 55. Prebsl - 16. Drchal, 45+1. Matoušek, 73. Matoušek. Žluté karty: 81. Prebsl, 83. Valenta, 89. Frýdek - 10. Matoušek, 56. Jánoš, 86. Nový. Rozhodčí: Černý – Antoníček, Volf; VAR: Hocek, AVAR: Vodrážka. Diváci: 1432

FC Slovan Liberec: Vliegen – Plechatý, Prebsl, Pourzitidis (46. Olantunji) – Ndefe (70. Mészáros), Červ (70. Kozák), Valenta, Doumbia (46. Frýdek), Preisler – Rondić, Tupta

Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Kadlec, Vondra – Köstl, Jindřišek, Jánoš (58. Beran), Kovařík (70. Dostál)– Drchal (70. Mužík), Prekop (83. Necid), Matoušek (83. Nový)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se trápí. Prohrál s Bohemians a na jaře doma ještě nevyhrál  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.