Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan proti Slavii vydoloval bod. V nastavení vyrovnal Olatunji

Slovan ve 24. kole hostil U Nisy Slavii a nakonec uhrál bod za remízu 2:2. Liberečtí šlo v první půli do vedení, hosté ale rychle srovnali a ve druhém poločase šli z penalty do vedení. Hrdinou domácích se stal Olatunji, který vyrovnal v 94. minutě.

Domácí vstoupili do utkání dobře, Slavie ale postupně převzala iniciativu a předvedla několik dobrých náznaků. Ale ani Slovan jen nebránil a hned několikrát předvedl slušnou kombinaci. A ve 26. minutě dokonce udeřil. Nejprve Doumbia pálil po rohu do tyče, míč se odrazil k Červovi a jeho ránu nešťastně tečoval Ogbu – 1:0.

Slavia ale bleskově srovnala. Vliegen nejprve vyrazil jednu ránu, míč se ale odrazil k Olayinkovi a ten se nemýlil – 1:1.

Do druhé půle lépe vstoupila Slavia, Olayinka dokonce v 50. minutě vstřelil gól, míč už ale před tím opustil hrací plochu, a tak nemohl platit. Hosté tlačili, v dobré pozici se ocitnul Douděra, jeho ránu ale obrana srazila a Van Buren z dorážky minul.

V 63. minutě se pískala penalta po souboji Olayinky s Ndefem. Míč si vzal Van Buren a Vliegena poslal na druhou stranu – 1:2.

Slovan se snažil o vyrovnání. Aktivní byl hlavně Olatunji, který pálil hned dvakrát, do gólové šance se ale nedostal.

Závěr pak byl nervózní. Olayinka si chtěl dojít pro další penaltu, rozhodčí ji ale nepískl. Ndefe pak něco Olayinkovi od plic řekl a ten ho srazil hlavičkou a viděl červenou kartu.

Domácí pak měli čas vyrovnat v osmiminutovém nastavení. Do gólové šance se po přiťuknutí Rabušice řítil Tupta, jenže místo střely ještě nahrával a obrana Slavie zasáhla. V 94. minutě už to ale přišlo. Olatunji si stáhl centr a dloubl míč za Koláře – 2:2.

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:2 (1:1)

Branky: 26. Červ, 90+5. Olatunji - 30. Olayinka, 65. van Buren (penalta). Žluté karty: 39. Doumbia, 63. Preisler, 89. Ndefe - 44. Vlček (vedoucí mužstva), 45. Ogbu, 67. Oscar, 85. Zafeiris. Červené karty: 64. Čech (trenér brankářů) - 88. Olayinka. Rozhodčí: M. Zelinka - J. Paták, P. Antoníček; VAR: J. Petřík, AVAR: J. Váňa. Diváci: 4758

FC Slovan Liberec: Vliegen - Ndefe, Plechatý (C), Pourzitidis, Preisler (70. Ghali) - Doumbia, Červ (80. Varfolomejev) - Mészáros (77. Rabušic), Tupta, Rondić (77. Kozák) - Olatunji

SK Slavia Praha: Mandous - Masopust (56. Zafeiris), Ogbu, Holeš (C), Jurásek D. - Ševčík, Oscar, Douděra - Lingr (76. Jurásek M.), Tecl (56. van Buren - 90. Hromada), Olayinka

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, olatunji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan proti Slavii vydoloval bod. V nastavení vyrovnal Olatunji  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.