Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan pořádá nábor dětí a mění jeho systém. První kategorie až od U8, malí fotbalisté začnou u partnerských klubů

Liberecký Slovan mění systém náboru nových dětí do klubu. Zatímco dosud nabíral děti už od nejmenších kategorií, nyní děti začnou hrát pod dohledem Slovanu v partnerských klubech a Slovan bude mít první kategorii U8. Klub tak chce dostat více dětí do regionálního fotbalu a vyhnout se vyřazování dětí už v útlém věku. První nábor proběhne už dnes v areálu Letka v Liberci od 17:30.

„Je to nově vzniklý projekt, který zásadně mění strukturu a formu náboru do Slovanu Liberec,“ vysvětlil pro klubový web ředitel Akademie mládeže FC Slovan Liberec Milan Šimoníček.

Podle něj nábory dosud dělal Slovan samostatně. „Nacházíme se na hranici kapacity a školičku tak otevíráme v našich partnerských klubech – Ruprechticích, Vratislavicích, Doubí, Vesci a Rapidu Liberec,“ dodal.

Vznikne tak úplně nový systém. Slovan uspořádá nábor dětí od 4 do 7 let, děti ale umístí do partnerských klubů, kde projdou kategoriemi U5, U6 a U7. „Následně proběhne výběr do kategorie U8, která bude první výběrovou akademií v mládeži FC Slovan Liberec,“ řekl Šimoníček.

Slovan si od změny systému slibuje splnění dvou cílů – více dětí v regionálním fotbale a tím pádem i větší výběr pro samotný Slovan. „Projekt školičky tak považuji za nejdůležitější z pohledu budoucnosti libereckého fotbalu,“ řekl ředitel akademie.

Nábory dosud fungovaly tak, že Slovan nabral hráče, které pak ale postupně vyřazoval do jiných klubů. Tomu se chce vyhnout. „Dlouho jsme se prali s tím, že děti, které vyřadíme, končí s fotbalem. Věříme, že tímto krokem udržíme počet děti v regionálním fotbalu,“ potvrdil Šimoníček s tím, že děti, které si Slovan v kategorii U8 nevybere, budou normálně pokračovat v partnerském klubu.

První nábor do nově vzniklé fotbalové školičky se koná už dnes, tedy ve čtvrtek 25. května od 17:30 v areálu klubu na Letce v Liberci.

Tréninky ve fotbalové školičce budou zaměřené na všestranný pohybový rozvoj dětí hravou formou a budování pozitivního vztahu ke sportu a aktivnímu životnímu stylu. V propojení s FC Slovan Liberec bude tradiční tréninkový režim doplňován o další projekty za účelem nastavení správného prostředí podporujícího sportovně-sociální rozvoj dětí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, nábor, školička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan pořádá nábor dětí a mění jeho systém. První kategorie až od U8, malí fotbalisté začnou u partnerských klubů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.