Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kváča nevěřil, že série končí. Trenér Sparty Hořava hodnotil třicet vteřin

Libereckému brankáři Petru Kváčovi po úspěšně zvládnutém sedmém semifinále play off hokejové extraligy na ledě Sparty chvilku trvalo, než soustředění a napětí vystřídaly radostné pocity z postupu. Třiadvacetiletý gólman ho pak vyzdvihl jako životní moment v dosavadní kariéře.

„Kdy jsem uvěřil postupu? Asi tak minutu po poslední sekundě zápasu. Vůbec jsem nejdřív nevěřil tomu, že jsme ve finále, když kluci přijeli a řvali to na mě. Každopádně patří velký dík všem od prvního do posledního člověka, co pracují pro tento tým, že jsme se dostali až sem. Musím si to užít. Ale sezona nekončí, jedeme dál," řekl Kváča.

Trenér Sparty Hořava: Nevím
O své pocity se Miloslav Hořava po utkání příliš nepodělil. „Prohráli jsme, jsme vyřazení, víc k tomu nemám," řekl na on-line tiskové konferenci. Poté padly ještě dvě otázky k zápasu. A odpovědi? „Nevím." „Nevím, nashledanou."

Postupovou euforii si užíval. „S odstupem času si třeba vybavím i jiné momenty, nelze zapomenout na Budějovice, Třinec, Spengler Cup, minulou sezonu... V tuhle chvíli ale převládá tenhle moment a já jsem za něj hrozně šťastný. Moc si to užívám, o to víc s tím týmem, který tady je. Kluci přede mnou odvádí skvělé výkony, celá ta série byla úžasná," ocenil spoluhráče Kváča.

„Už jsem zažil baráž, Spengler Cup semifinále proti Ambri, ale abych řekl pravdu, tak já tyhle vypjaté momenty miluju, proto ten hokej dělám. Být v takových extrémních chvílích, to je pocit, jak kdyby byl člověk trochu jako na drogách. Když se pak uklidníte a padne ta poslední sekunda, zjistíte, jak jste šťastný. Já si tyhle momenty hodně užívám. Celá série byla úžasná, hrozně mě to baví, hokej miluju a nevyměnil bych ho za nic na světě," dodal Kváča.

Jeho tým ztratil v sérii se Spartou vedení 3:0 na zápasy. „Člověka to mrzí, ale bez toho by nebyla sranda. Říkal jsem si jen, že prostě jedeme dál. Stejně tak i po tom gólu Sparty dneska, když snížila na 1:2. Kluci tam skvěle blokovali střely a pomohli mi, odvedli úžasnou práci," řekl Kváča.

Přestože hrozilo, že Liberečtí budou první, kdo v domácí soutěži nedotáhne vedení 3:0 na zápasy k postupu, v noci na dnešek se mu spalo dobře. „S panem Láskou (trenér libereckých brankářů) na tom pracujeme, protože psychika je důležitou součástí. Mám takové věci, které dělám, i třeba koníčky, abych nemyslel na hokej a uvolnil se. Včera jsem třeba vůbec nemyslel na hokej, večer jsem zavolal domů přítelkyni, ráno jsem se na to pak dobře připravil a jsem strašně rád za to, jak to dopadlo," prohlásil Kváča.

Soupeře pro finále neřešil. „Jsem tam od toho, abych vzadu klukům pomohl. Musíte porazit každého, pokud chcete vyhrát. I když to asi není rozhodující, bude fér, že oba týmy na tom budou s odpočinkem před finále stejně," řekl Kváča před finálovou sérii proti Třinci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, Sparta, Liberec, Kváča, HC Sparta Praha, Miloslav Hořava, Extraliga ledního hokeje, finále, HC Oceláři Třinec, Spenglerův pohár, Bílí Tygři Liberec, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kváča nevěřil, že série končí. Trenér Sparty Hořava hodnotil třicet vteřin  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.