Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři první finále nezvládli, v Třinci dostali šest branek

V jednoznačnou záležitost se zvrhlo první finále mezi Třincem a Libercem. Domácí dali už v první třetině tři branky a nakonec zvítězili 6:2. Už v pondělí budou mít hosté šanci na reparát, hraje se druhý zápas série.

První třetina se Liberci vůbec nevyvedla. Ne tak úplně herně, Třinci ale za záda Kváči spadlo téměř vše. První gólovku přitom měl Liberec, po obrovském závaru ale neskóroval, a tak se potvrdilo okřídlené nedáš dostaneš. Z protiútoku totiž pálil Freibergs a bylo to 1:0. V čase 9:12 pak střílel Doudera a bylo to o dva. A na začátku 15. minuty padl třetí gól, když domácí využili přesilovku, trefil se Hrňa.

Hned v úvodu druhého dějství se pokusili zápas zdramatizovat hosté, když po pěkné kombinaci zakončoval Birner – 1:3. Jenže přestřelka pokračovala, v čase 25:29 to bylo opět o tři, když skóroval Špaček. O tři minuty později znovu snížili hosté, když po další parádní kombinaci tečovanou střelu poslal mezi betony Kacetla Musil – 2:4. Ani to ale nebylo vše a v polovině zápasu po brance Stránského byl stav už 5:2.

Zápas se pak kvůli bitce Vlacha Rodewaldem na několik minut přerušil, domácí ale poté opět skórovali a v čase 35:34 to už bylo 6:2.

Třetí třetina byla poznamenána mnoha vyloučeními hostí. V čase 49:33 navíc dostal Musil trest do konce utkání a navíc ještě za krosček a Třinec tak měl sedm minut přesilovku.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:2 (3:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Freibergs (Martin Růžička, M. Adámek), 10. Kundrátek (M. Doudera, M. Stránský), 15. Hrňa (Freibergs, Martin Růžička), 26. Špaček (O. Kovařčík, Freibergs), 30. M. Stránský (Gernát, Martin Růžička), 36. M. Doudera (M. Kovařčík, Špaček) – 21. Birner (Gríger, Lenc), 29. A. Musil (Birner, Najman). Rozhodčí: Šír, Lacina – Ondráček, Špůr. Diváci: 300

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (15. J. Pavelka) – Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín– Lenc, Gríger, Birner (A) – Bulíř, A. Musil, J. Vlach – D. Špaček, P. Jelínek (C), Najman – A. Dlouhý, Šír, Rychlovský.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, finále, Martin Růžička, Bílí Tygři Liberec, Miloš Roman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři první finále nezvládli, v Třinci dostali šest branek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.