Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři si ve Zvolenu vyhlédli dva beky. Do Liberce přichází Ivan a Melancon

Liberečtí hokejisté posilují obranné řady, u slovenského mistra Zvolenu si vyhlédli hned hráče – Michala Ivana, který bojuje s reprezentací na mistrovství světa a také Kanaďana T. J. Melancona. Oba podepsali roční smlouvu se stejně dlouho opcí.

Přestože je Michalu Ivanovi teprve jednadvacet let, stihl toho už docela dost. Na svém kontě má titul jak z kanadské juniorské ligy CHL, tak ze slovenské extraligy, kterou loni vyhrál se Zvolenem. Kromě toho pravidelně reprezentoval Slovensko na juniorských šampionátech a nominaci obdržel i na letošní mistrovství světa dospělých, kde naskočil do dvou zápasů. Předloňský ročník navíc strávil v Pardubicích, takže po příchodu do Liberce pro něj nebude česká nejvyšší soutěž úplnou neznámou.

„Michalovu kariéru sledujeme už několik let a líbí se nám jeho potenciál. Michal je mladý obránce, který má za sebou ve svých 21 letech už tři sezóny za dospělé, mistrovský titul se Zvolenem a momentálně bojuje se slovenským národním týmem na MS v Rize. Bereme jej jako hráče s perspektivou a dobrými parametry. Věříme, že v tygřím dresu udělá další kroky ve své kariéře a bude dále rozvíjet svůj dobrý pohyb, solidní rozehrávku i herní přehled,“ uvedl trenér Tygrů Patrik Augusta.

Útočně laděný obránce T. J. Melancon měl skvělé bodové statistiky již v kanadských juniorkách a vysloužil si dokonce i několik startů v AHL, farmářské ligy NHL. Před začátkem minulého ročníku se ale přesunul na Slovensko, kde se upsal týmu HKM Zvolen. V základní části si ve 47 utkáních připsal 27 bodů a následně v play-off dokráčel s mužstvem až ke zlatým medailím. V kariéře se čtyřiadvacetiletý bek rozhodl pokračovat v Liberci, kde zažije své první angažmá v české extralize.

„Jeho angažováním získáváme obránce-praváka, kterého jsme po odchodu Ronalda Knota potřebovali. T.J. je pohyblivý a universální obránce, který má dobrý přehled ve hře, rychlou rozehrávku a umí podpořit útočné akce. Slibujeme si od něj, že jeho přítomnost na ledě soupeří pocítí a očekáváme od něj spolehlivou práci v obraně i kvalitní podporu útoku. Bylo pro nás důležité, jak dobře se v minulé sezóně adaptoval na evropská kluziště, a že hrál velice důležitou roli i během play-off v mistrovském týmu ve Zvolenu,“ dodal trenér.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Markéta Křížová

Štítky bílí tygři, hokej, ivan, melancon, Michal Ivan, Zvolen, Bílí Tygři Liberec, Mistrovství světa v ledním hokeji, kariéra, Slovensko, HC Dynamo Pardubice, Dinamo Riga, National Hockey League, American Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři si ve Zvolenu vyhlédli dva beky. Do Liberce přichází Ivan a Melancon  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.