Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třicet minut a dost. První přípravu na domácím ledě Tygři nedohráli

Liberečtí hokejisté se poprvé v přípravě na novou sezonu představili na domácím ledě. A dařilo se jim, nad Hradcem vedli už 3:0, jenže poté se kvůli nerovnosti v ledu nemohlo pokračovat. Oba týmy se tak raději dohodly, že se utkání nedohraje.

Hned na začátku zápasu dostali Hradečtí k dispozici přesilovku, jenže v té si žádnou větší šanci nevytvořili. To na druhé straně zahrozil Jan Šír, jehož střela prošla Lukešovými betony, nakonec však těsně minula branku. V šesté minutě už se ale domácí mohli radovat. Petr Jelínek zpoza branky poslal kotouč na modrou čáru Michalu Ivanovi, který svým prvním gólem v libereckém dresu poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Zanedlouho bylo málem vyrovnáno. Kotouč se s trochou štěstí dostal k Martinu Štohanzlovi, jenž nebezpečně pálil z velmi nadějné pozice, Petr Kváča ale kotouč lapil. Vzápětí se po střele Mccormacka dostal k dorážce Filip Jirásek, ani on však libereckého gólmana nepřekonal. Těsně před koncem třetiny ještě na druhé straně zahrozil Adam Klapka, jenže dobrý zákrok předvedl i Štěpán Lukeš.

Do druhé třetiny vstoupili Liberečtí v přesilovce, kterou rychle dokázali využít. Do nabídky Ladislava Šmída se na pravém kruhu z první opřel Tomáš Filippi, jehož rána skončila až v síti - 2:0. Minutu poté dostali domácí k dispozici další početní výhodu a i tentokrát v ní byli úspěšní. Střelu Jakuba Klepiše z levé strany vyrazil Lukeš pouze na hůl Jana Ordoše, před nímž už stála jen prázdná branka - 3:0.

V čase 29:50 se ale na ledě objevila nerovnost v ledu poblíž hradecké branky, kvůli které se oba týmy dohodly na předčasném ukončení utkání.

Patrik Augusta (Liberec) „Samozřejmě nás mrzí, že se zápas musel ukončit. Když jsem ale viděl tu díru, která byla obrovská, bylo jasné, že by to pro hráče bylo velmi nebezpečné, na čemž jsem se shodl jak s rozhodčími, tak s trenérem soupeře. Jiné řešení tedy podle mě neexistovalo. Jinak si myslím, že jsme do 30. minuty viděli kvalitní utkání, mělo to tempo. Líbila se mi naše krátká a intenzivní střídání, takže z tohoto pohledu hodnotím naši hru kladně."

Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 3:0

Branky a nahrávky: 7. Ivan (Jelínek), 21. Filippi (Šmíd), 23. Ordoš (Klepiš, Birner).  Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Liberec: Kváča (Pavelka) – Šmíd, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, Ivan – Birner, Filippi, Ordoš – Vlach, Jelínek (C), Zachar – Najman, Klepiš, Klapka – Rychlovský, Čederle, Šír.

Hradec: Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík, Jank, McCormack, Šalda – Kevin Klíma, Cingel, Smoleňák (C) – Jirásek, Lev, Orsava – Oksanen, Lalancette, Lamper – Budina, Štohanzl, Poppel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, liberec, hokej, příprava, Petr Jelínek, Michal Ivan, Bílí Tygři Liberec, Jakub Klepiš, Ladislav Šmíd, Tomáš Filippi, Štěpán Lukeš, Jan Ordoš, Jan Šír, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet minut a dost. První přípravu na domácím ledě Tygři nedohráli  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.