Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zlá série proher skončila. Tygři porazili Budějovice 3:2

Šest utkání v řadě prohráli liberečtí hokejisté. Na sedmý pokus už to ale vyšlo, když porazili Budějovice. Dlouho to ale dobře nevypadalo, hosté od první třetiny vedli a Libereckým se podařilo vyrovnat až pět sekund před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině pak dokončili obrat.

Na Liberci bylo v úvodu znát, že se mu v posledních zápasech nedaří a víc šancí tak měli hosté. Nebezpečně pálil Piskáček, po něm se do šance dostal Abdul. Domácí také byli vylučovaní, v první třetině hned čtyřikrát a Motor tu čtvrtou přesilovku využil, když se trefil Voženílek.

Ve druhé třetině se ale Liberec dostal do hry a postupně utahoval šrouby. Také domácím pomohly přesilovky. A domácí hokejisté byli nakonec za aktivitu odměněni, pět sekund před druhou sirénou udeřil Šmíd, jehož rána byla lehce tečována a Hrachovina na ni nedosáhl.

Ve třetí třetině se Tygři hnali za vítězstvím, Jelínek trefil tyč, po něm už ale udeřil Vitásek – 2:1. A hned po rozehrání mohlo být ještě veseleji, Vlach ale z první Hrachovinu neprostřelil. Poté se do brejku řítili Zachar s Jelínkem, ani to ale nebyl gól.

Přišlo to až tři a půl minuty, když Klepiš dorazil ránu Šmída – 3:1. Až poté měli šance i hosté, Kváča ale odolával. Skóre se měnilo až v čase 58:14, kdy hosté využili hru bez brankáře a snížili Pechem na 3:2. Další branka už ale nepadla a Tygři se po šesti utkáních radují z vítězství.

Bílí Tygři Liberec - Motor Č. Budějovice 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 40. L. Šmíd (Birner), 50. Vitásek, 57. Klepiš (L. Šmíd, A. Najman) – 19. D. Voženílek (Abdul, Percy), 59. L. Pech (Gulaš). Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Rampír, Bohuněk. Diváci: 4255.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, L. Šmíd (A), Melancon, M. Rosandić, M. Ivan, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – M. Zachar, Gríger, J. Vlach – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – J. Šír, P. Jelínek (C), Rychlovský – Klapka.

HC Motor Č. Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Toman, Valský – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, M. Hanzl, Holec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, extraliga, budějovice, Madeta Motor České Budějovice, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Miroslav Toman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlá série proher skončila. Tygři porazili Budějovice 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.