Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je úplně jedno, kdo ty góly dá, řekl po ukončení série porážek liberecký Šmíd

Liberecký hokejový obránce Ladislav Šmíd byl ústřední postavou svého týmu v předehrávce 14. kola s Českými Budějovicemi. Jeden z lídrů Bílých Tygrů se v zápase blýskl gólem a asistencí a zejména jeho zásluhou se mohli Severočeši radovat z vítězství 3:2, díky kterému ukončili sérii šesti porážek.

„Je to pro nás velká úleva a každému spadl velký balvan ze srdce. Museli jsme si to vyžrat až do dna a konečně jsme po šesti zápasech trápení dokázali dovést zápas do vítězného konce. Sice to byly ještě na konci zbytečné nervy, ale jako tým jsme to ubojovali a máme tři body,“ oddechl si Šmíd.

„Přiznám se ale, že jsem měl malinko v hlavě Pardubice, proti kterým jsme také vedli chvíli před koncem 3:2 a zbytečně jsme o výhru přišli. Petr Kváča nám ale dnes v závěru výrazně pomohl a branku zavřel,“ pochválil brankářskou jedničku Liberce.

Za rozhodující moment zápasu označila pětatřicetiletá opora liberecké defenzivy svůj gól na 1:1, který padl šest sekund před koncem druhé třetiny. „Byl nesmírně důležitý a byl by stejně důležitý, i kdyby ho dal kdokoliv jiný. Nakonec asi rozhodl zápas, protože to jsou vždy nejhorší momenty pro soupeře, když dáte branku v posledních vteřinách třetiny. Zápas se pak ve třetí třetině přiklonil na naši stranu," radoval se Šmíd, který má na kontě téměř 700 zápasů v NHL.

Druhou branku Bílých Tygrů obstaral další obránce Ondřej Vitásek a ve třetím gólu měl prsty opět Šmíd, jehož střelu za záda gólmana Dominika Hrachoviny dorazil v 56. minutě Jakub Klepiš.

„Je úplně jedno, kdo ty góly dá, když se tak trápíme a na góly nadřeme. Když nedáváme takové ty pětihvězdičkové góly, tak musíme dát nějaké špinavé z dorážek nebo s clonou před brankářem. Jsem ale samozřejmě rád, že to tam padlo mně i Vitasovi," uvedl Šmíd.

„Při třetím, rozhodujícím gólu jsem viděl, že jde Klépa (Jakub Klepiš) do brány a já bych asi těžko se svojí střelou zápěstí ten gól dal, tak jsem zkusil vystřelit na beton a Klépovi se to odrazilo přímo na hokejku,“ popsal branku z 57. minuty na 3:1.

Liberec ukončil šestizápasovou šňůru porážek a do pátečního utkání s pražskou Spartou se mu bude vstupovat lépe. Zkušený zadák ale ví, že jedna výhra ještě nic neznamená. „Nechci přeceňovat jednu výhru, když máme za sebou sérii šesti porážek. Jedno vítězství nic nespasí a je před námi ještě spousta práce. V pátek nás čeká další nesmírně těžký souboj se Spartou. Věřím ale, že nám výhra pomůže zvednout hlavy a dodá nám trochu sebevědomí,“ dodal Šmíd.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 14. kolo, Liberec, České Budějovice, Šmíd, Ladislav Šmíd, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Jakub Klepiš, FK Pardubice, National Hockey League, Petr Kváča, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je úplně jedno, kdo ty góly dá, řekl po ukončení série porážek liberecký Šmíd  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.