Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Druhá třetina byla katastrofa, pro to není omluva, zlobil se liberecký Gríger

Hokejisté Liberce především kvůli nepodařené druhé třetině dovolili otočit Olomouci stav v duelu 23. kola extraligy z 0:2 na 6:2 a v závěrečném dějství už jen dvěma góly zkorigovali výsledek. Útočník Dávid Gríger sice přiblížil Bílé Tygry na rozdíl dvou branek už v 52. minutě, ale na víc už Severočeši nedosáhli.

„Druhá třetina nás určitě stála celý zápas, absolutně jsme ji nezvládli. Nevím, co se tam s námi stalo, ale nepovedlo se nám vůbec nic. I tak ale nemůžeme třetinu prohrát 0:4. Byla to z naší strany katastrofa a není pro to žádná omluva,“ zlobil se Gríger.

„Zápas jsme přitom začali velmi dobře a rychle šli do vedení o dva góly. Bohužel jako klíčové se nejspíš ukázalo, že jsme soupeři dovolili ještě do konce první třetiny vyrovnat," vypíchl rozhodující moment zápasu rodák z Popradu.

Po snové druhé dvacetiminutovce šla Olomouc do třetí třetiny s pohodlným náskokem čtyř branek. Bílí Tygři se ale nevzdali a díky trefám Jaroslava Vlacha a Grígera ještě zápas zdramatizovali. „Ve třetí třetině jsme se snažili ještě se zápasem něco udělat. Trochu jsme se zvedli, povedlo se nám dát dva góly a udělat ze zápasu ještě drama," prohlásil Gríger.

Tygr Šmíd jde na operaci. Doufám, že se na mě doktor dobře vyspal, vzkázal

Posledních pět utkání byste ho v sestavě Bílých Tygrů hledali marně. Opora týmu Ladislav Šmíd je zraněný, klub ani hráč ale neupřesnili, v čem je problém. Krční páteř, která hráče trápila v minulosti, to ale není. Chvíli to už vypadalo, že hráč...

„Bohužel to manko ale bylo příliš velké a vyrovnat jsme nedokázali. Znovu se potvrdilo, že k výhře nestačí hrát dobře jednu nebo dvě třetiny, ale celých šedesát minut," uvedl slovenský reprezentant, který se trefil ve druhém utkání za sebou.

Hanáci opět hodně spoléhali na umění Davida Krejčího. Navrátilec z NHL si připsal gól a asistenci. „Je to opravdu vynikající hokejista. Myslím, že by klidně ještě mohl dál hrát v NHL. Má opravdu skvělý přehled a hokejové myšlení, umí ty puky rozdat. Dneska to znovu ukázal, prakticky sám zvedá Olomouc o úroveň výše," vysekl Krejčímu poklonu liberecký útočník.

Extraligu nyní čeká reprezentační přestávka, v příštím týdnu je na programu první z turnajů Euro Hockey Tour, finský Karjala Cup. Na liberecké hráče čeká krátké volno a poté příprava na další fázi sezony. „Máme před sebou reprezentační přestávku, kde si můžeme nejdříve trochu odpočinout a pak znovu začít tvrdě a od podlahy pracovat. Musíme bojovat a žrát led, abychom v další fázi sezony byli úspěšní a dokázali se zase dostat na vítěznou vlnu," dodal Gríger.

Hodnocení trenéra Patrika Augusty (Liberec) „Utkání jsme ztratili ve druhé třetině. Udělali jsme tam nějaké chyby a hloupá vyloučení, navíc soupeř byl hodně produktivní, kdy nám prakticky z každé druhé střely dal gól. Pak se samozřejmě hraje těžko, Olomouc byla na koni. Můžeme si vážit toho, že ve třetí třetině hráči i za podpory diváků zabrali a udělali z toho ještě zápas.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 23. kolo, Liberec, Olomouc, Gríger, Dávid Gríger, Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc, National Hockey League, David Krejčí, katastrofa, Euro Hockey Tour, Karjala Cup, Patrik Augusta, Jaroslav Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá třetina byla katastrofa, pro to není omluva, zlobil se liberecký Gríger  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.